Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

"Ποντίκια Αλτσχάιμερ" – Φέρνουν ελπίδες για τη θεραπεία της νόσου (video)

Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια η οποία προκαλεί απώλεια μνήμης και αποπροσανατολισμό, συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως.

Τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ αναζητά ένα νέο ερευνητικό κέντρο στη Στοκχόλμη που μελετά γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, γνωστά και ως "ποντίκια Αλτσχάιμερ".

Έρευνα: Πώς συνδέεται ο έρπης με το Αλτσχάιμερ

Η τελευταία έρευνα όπου ήταν επικεφαλής αποδεικνύει ότι ο ιός από τον οποίο προκαλείται ο έρπης μπορεί επίσης να ευθύνεται και για το Αλτσχάιμερ. Και πολλά νέα δεδομένα δείχνουν, ότι τα αντιιικά φάρμακα μειώνουν δραστικά τον κίνδυνο εμφάνισης γεροντικής άνοιας σε ασθενείς με σοβαρές λοιμώξεις από έρπητα.

Εάν έχετε τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος δεν κινδυνεύετε από Αλτσχάιμερ!

Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Sheffield, είναι η πρώτη που δείχνει ότι ο τύπος αίματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, και την εκδήλωση ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Έχετε ΑΥΤΗΝ την ομάδα αίματος; Δεν κινδυνεύετε από Αλτσχάιμερ!

Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Sheffield, είναι η πρώτη που δείχνει ότι ο τύπος αίματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, και την εκδήλωση ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Ελληνική εφαρμογή κόντρα στο Αλτσχάιμερ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Μία δωρεάν εφαρμογή, που απευθύνεται σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν οι ενδιαφερόμενοι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, την 21η Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης

 

Επιστήμονες κατάφεραν να… επαναφέρουν χαμένες από το Αλτσχάιμερ μνήμες!

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία κατάφεραν να επαναφέρουν «χαμένες» μνήμες σε πειραματόζωα (ποντίκια), τα οποία έπασχαν από απώλεια μνήμης τύπου Αλτσχάιμερ. Η επαναφορά της μνήμης επιτεύχθηκε χάρη στην ενεργοποίηση των εγκεφαλικών κυττάρων τους με φως, μέσω της τεχνικής της οπτογενετικής.

Αποκαλυπτική έρευνα: Το Αλτσχάιμερ δεν είναι ασθένεια μόνο των ηλικιωμένων

Ανεξάρτητη η εμφάνιση άνοιας από την ηλικία του ασθενούς λένε βρετανοί επιστήμονες.

Η εμφάνιση άνοιας και Αλτσχάιμερ δεν είναι μόνο ζήτημα προχωρημένης ηλικίας, αλλά μπορεί να συμβεί -για άγνωστο λόγο- ακόμη και μετά από ένα σχετικά σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Subscribe to Αλτσχάιμερ