Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κομισιόν: Τέλος στα προγράμματα ενεργειακής στήριξης

Μοιραστείτε το

Τις συστάσεις της προς τα κράτη – μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο του εαρινού Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, παρουσίασε η Κομισιόν, περιγράφοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για την περίοδο μετά την κατάργηση της ρήτρας διαφυγής από τα υπερβολικά δημόσια ελλείμματα και χρέη.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνει:

Τα κράτη μέλη που έχουν επιτύχει τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό τους στόχο (ο δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί για κάθε χώρα ως μέρος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης), με βάση τις εαρινές προβλέψεις του 2023, καλούνται να διατηρήσουν μια υγιή δημοσιονομική θέση το 2024.

 

Ζητείται από όλα τα άλλα κράτη – μέλη να διασφαλίσουν μια συνετή δημοσιονομική πολιτική, ιδίως περιορίζοντας την αύξηση των καθαρών πρωτογενών δαπανών το 2024.

 

 

Όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να διατηρήσουν τις εθνικές χρηματοδοτούμενες δημόσιες επενδύσεις και να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική απορρόφηση των επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και άλλων κονδυλίων της ΕΕ, ιδίως για την προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.