Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τους ξεμπρόστιασε 

Μοιραστείτε το

Τέσσερα λεπτά και 18 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να αποδομήσει ο Στέφανος Κασσελάκης τον μύθο της οικονομικής ανάπτυξης που πλασάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το βήμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, παρουσίασε με αριθμούς και στοιχεία την επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης. «Μεταξύ 2019-2023 η Ελλάδα κατέλαβε την 21η θέση στην ΕΕ όσον αφορά την πραγματική ανάπτυξη. Είμαστε τελευταίοι όσον αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις ως μέρος του ΑΕΠ. Είμαστε δεύτεροι από το τέλος σε σχέση με την αγοραστική δύναμη, ακριβώς πάνω από τη Βουλγαρία. Και είμαστε δεύτεροι από την κορυφή όσον αφορά τους υψηλότερους έμμεσους φόρους, ακριβώς κάτω από τη Σουηδία. Πληρώνουμε όπως η Σουηδία, αγοράζουμε όπως η Βουλγαρία και υπάρχει ελάχιστη ιδιωτική επένδυση.

Τα 3/4 των νέων ζουν ακόμα στην παιδική τους κρεβατοκάμαρα. Πρέπει επειγόντως να επενδύσουμε στη στέγαση και στην αποκέντρωση της χώρας εκτός της πρωτεύουσας. Έχουμε το χειρότερο ιστορικό στην Ευρώπη όσον αφορά τον ρυθμό νομικής επίλυσης εμπορικών υποθέσεων», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.