Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2026

Το plan B της κυβέρνησης

Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κ. Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κ.  Χατζηδάκη, του ΥπΑΑΤ Κ.  Τσιάρα και συνεργατών του πρωθυπουργού.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, οριστικοποιήθηκε η απόφαση για εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την παρακώληση των συγκοινωνιών, αν και εφόσον υπάρξει αδιέξοδο με τους αγρότες αλλά και το γενικότερο plan B της κυβέρνησης.

Το σχέδιο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την Πέμπτη ( πρώτη μέρα του 48ωρου μπλακ άουτ που έχουν προαναγγείλει οι αγρότες ), προβλέπει μεταξύ άλλων πρόστιμα τα οποία θα φτάνουν τα 350 ευρώ ημερησίως ανά ιδιοκτήτη τρακτέρ που παραμένει στο οδόστρωμα των εθνικών οδών ή αποκλείει την πρόσβαση σε υποδομές, όπως είναι τα τελωνεία κλπ, αλλά και  αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Επιπλέον, αναμένεται να προχωρήσει από τη Δικαιοσύνη η εξέταση, με ταχύτερες διαδικασίες, των δικογραφιών που σχηματίζονται ή έχουν ήδη σχηματιστεί για παρακώλυση κυκλοφορίας από τους αγρότες αλλά και να «τρέξει»  ο καταλογισμός ποινών για ποινικές, διοικητικές / αστικές ευθύνες, για όσους έχουν ταυτοποιηθεί ότι σήκωσαν μπάρες των διοδίων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή