Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2025

Θερίζει η ακρίβεια

Ξεπέρασε κατά πολύ τα 20 ευρώ η μέση τιμή του μοσχαρίσιου (βόειου) κρέατος στην Ελλάδα, καταγράφοντας σε μια τριετία αύξηση μεγαλύτερη από 100%.

Τόσο η ευλογιά των προβάτων, που έχει μειώσει κάθετα την προσφορά αιγοπρόβειου κρέατος στην αγορά, όσο και η παρατεταμένη αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής του βόειου κρέατος την τελευταία τριετία αποτελούν τη βάση αυτής της επώδυνης για τους καταναλωτές εξέλιξης, μιας και πρόκειται για βασικό προϊόν που καταναλώνεται από τη συντριπτική πλειονότητά τους.

Συγκεκριμένα, η τιμή του νωπού κρέατος (μεσοσταθμικός όρος όλων των ειδών) και η τιμή του νωπού βόειου κρέατος στην Ελλάδα καταγράφουν άνοδο 7,5% και 15,7% αντίστοιχα, τιμές υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά 4,5% και 11,8% αντίστοιχα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή