Σάββατο, 25 Απριλίου 2026

Στο «πόδι» όλη η Λέσβος

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χθες οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου αλλά και εκπρόσωποι φορέων και πολιτών, με αίτημα την αντιμετώπιση των συνεπειών στην τοπική οικονομία των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ζωονόσου του αφθώδους πυρετού.

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 11.00 από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και μέσω του λιμανιού, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, έφτασε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο την αναζήτηση άμεσων λύσεων για τον πρωτογενή τομέα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών, τυροκόμων, σφαγέων, αυτοδιοικητικών και βουλευτών.
Πλέον, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην Αθήνα, όπου σήμερα στις 11:00 έχει προγραμματιστεί κρίσιμη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαργαρίτη Σχοινά. Η συνάντηση αυτή, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς της Λέσβου, θεωρείται καθοριστική για την αποκλιμάκωση της έντασης, με τους παραγωγούς να αναμένουν έμπρακτη στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή