Σουβλάκι από «χρυσάφι»

Το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό φαγητό, το σουβλάκι, φαίνεται να μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας, καθώς οι τιμές του εκτοξεύονται χρόνο με τον χρόνο. Συγκεκριμένα, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ειδικά στην Κρήτη, η τιμή του κινούνταν γύρω στα 2,50 ευρώ.

Πλέον, εκείνες οι εποχές ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη. Η τιμή για ένα σουβλάκι σε ψητοπωλεία του Ηρακλείου «έσπασε» το φράγμα των 6 ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, το κόστος φτάνει ακόμη και τα 6,50 ευρώ.

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν πως το κόστος και του κρέατος και του ρεύματος, πέρα από τα ενοίκια, έχει αυξηθεί δραματικά και δεν έχουν άλλο τρόπο να ανταπεξέλθουν, παρά να μετακυλήσουν το βάρος στα προϊόντα που πωλούν.

Μάλιστα, ακόμα και καταστηματάρχες που δεν έχουν κάνει θεαματικές αυξήσεις, επιφυλάσσονται για τον Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή