Χτύπημα από Νικήτα με στόχο το Μαξίμου

ΜΕΤΑ τους Γιώργο Βλάχο και Μάξιμο Χαρακόπουλο οι αντάρτες ξαναχτύπησαν με τη μέθοδο της ερώτησης στη Βουλή. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θέτει διάφορα ζητήματα που αφορούν στην αγορά ενέργειας.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσε απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ο πραγματικός αποδέκτης είναι ο πρωθυπουργός. Πάντως όπως όλοι οι αντάρτες βουλευτές της ΝΔ, έτσι και ο Νικήτας Κακλαμάνης επιλέγει να φέρει στην επιφάνεια ζητήματα τα οποία αφορούν στην κοινωνία. Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία και ειδικά τα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ενεργειακό κόστος.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητάει και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Προφανώς επιδιώκει να επιστρέψει η ΔΕΗ στην προηγούμενη περίοδο που, ενώ ήταν δημόσια, έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας. Προφανώς η λεγόμενη λαϊκή Δεξιά ενοχλείται που μια χρεοκοπημένη δημόσια επιχείρηση με τη διοίκηση του Γιώργου Στάσση εξελίχθηκε σε έναν κολοσσό με δραστηριότητα σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Αλλωστε η ΔΕΗ είναι το μοναδικό επίτευγμα που έχει επιδείξει η κυβέρνηση. Προφανώς ο Νικήτας Κακλαμάνης επιχειρεί να διαφοροποιηθεί ιδεολογικά από τις νεοφιλελεύθερες θέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στην ερώτησή του ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρει τα εξής:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αναθεώρηση του target model και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ώστε να θεραπευτούν οι στρεβλώσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό και επιβαρύνουν τους καταναλωτές με υπέρογκες τιμές;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τον περιορισμό του ποσοστού διάθεσης της αγοράς ενέργειας από το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την παροχή κινήτρων για την αύξηση του μεριδίου των προθεσμιακών συμβολαίων στην αγορά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κομισιόν για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας;
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη ρεαλιστική αναθεώρηση του προγράμματος απολιγνιτοποίησης της χώρας και ταυτόχρονη μείωση της εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο;
  4. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ, που έχει ουσιαστικά απολεσθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Το αντάρτικο βουλευτών της ΝΔ αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA, 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή με την οποία θα ζητούν από την κυβέρνηση να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια. Επίσης θα διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους τόσο για τον ελληνοτουρκικό διάλογο όσο και για την επιχειρούμενη λύση του Κυπριακού, την οποία χαρακτηρίζουν καταστροφική για τα εθνικά θέματα.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές αναφέρουν ότι ενδεχόμενη διαπραγμάτευση στη Χάγη με βάση τα 6 ναυτικά μίλια συνιστά εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Θορυβημένος από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έχει καλέσει για ενημέρωση στο ΥΠΕΞ την προσεχή Τρίτη όλους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή