Champions League: Ξεκινά την Τρίτη με νέα μορφή – Οι 36 ομάδες της πρώτης φάσης

Υπό τους ήχους του νέου ύμνου και κυρίως με νέα μορφή ξεκινά από αύριο (17/9) και για τρία βράδια -από Τρίτη έως Πέμπτη-, το Champions League, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σε ένα ενιαίο όμιλο (League Phase) των «36», οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα παλέψουν για να πάρουν μία από τις οκτώ πρώτες θέσεις που εξασφαλίζουν απευθείας πρόκριση στη φάση των «16».

Στη συνέχεια οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 24 θα παλέψουν σε αγώνες play-off, για την παρουσία τους στην επόμενη φάση, ενώ εκτός Ευρώπης θα μείνουν οι τελευταίες 12 της κατάταξης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermark η συνολική αξίας των 36 ομάδων αποτιμάται στα 16,16 δισ. ευρώ.

 

Η πιο ακριβή από τις 36 ομάδες, είναι η κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης του θεσμού με 15 τρόπαια-Ρεάλ Μαδρίτης, με εκτιμώμενη  αξία 1,34 δισ. ευρώ. Πίσω της η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2023, Μάντσεστερ Σίτι (1,26 δισ. ευρώ). Το βάθρο συμπληρώνει η Άρσεναλ (1,17 εκατ. ευρώ).

 

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας, που κάνει το ντεμπούτο της στη διοργάνωση -ως φιλοξενούμενη-  απέναντι στη Σέλτικ, είναι με 24,15 εκατ ευρώ, η ομάδα με τη χαμηλότερη αξία, ακολουθούμενη από τους Ελβετούς της Γιουνγκ Μπόις (62 εκατ. ευρώ) και τους Αυστριακούς της Στουρμ Γκρατς (67,9 εκατ.).

 

Οι τέσσερις παίκτες με τη μεγαλύτερη εκτιμώμενη αξία, κοστολογούνται από 180 εκατ. ευρώ. Τρεις από αυτούς ανήκουν στην Ρεάλ Μαδρίτης, Κιλιάν Μπαπέ, Τζουντ Μπέλιγχαμ και Βινίσιους Τζούνιορ, ενώ στην «παρέα» τους είναι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή