Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η 21η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως η «Παγκόσμια ημέρα μπάσκετ» από τον ΟΗΕ

Μοιραστείτε το

Το μπάσκετ έχει πλέον την δική του ημέρα. Το μπάσκετ γιορτάζει. Όπως έγινε γνωστό, στην γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφασίστηκε να οριστεί η 21η Δεκεμβρίου ως “Παγκόσμια ημέρα μπάσκετ”, με την καλαθοσφαίριση να γίνεται το πρώτο άθλημα που αποκτάει θεσμικά και κατοχυρωμένα την δική του επίσημη ημέρα στην διάρκεια του έτους.

Η 21η Δεκεμβρίου βέβαια δεν είναι μία τυχαία ημερομηνία. Ο λόγος είναι ότι αυτή ήταν η μέρα που το 1891 ο Dr Τζέιμς Νέισμιθ ανακάλυψε το άθλημα στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μπάσκετ και πολύ ευγνώμονες στον ΟΗΕ και στους άλλους συνεργαζόμενους οργανισμούς που συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον θετικό ρόλο που παίζει το μπάσκετ για εκατομμύρια διαφορετικούς ανθρώπους που ζουν σε όλο τον κόσμο.

Το γεγονός ότι το μπάσκετ είναι το πρώτο ομαδικό άθλημα που λαμβάνει τέτοια αναγνώριση είναι μια σαφής απόδειξη και επιδοκιμασία των τεράστιων κοινωνικών οφελών που προσφέρει, καθώς και των απεριόριστων δυνατοτήτων που υπάρχουν στη χρήση του Basketball For Good».

Για να γιορτάσει μάλιστα η FIBA την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ, θα διοργανώσει μια σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μια ειδική εκδήλωση στο Patrick Baumann House of Basketball για αξιωματούχους του ΟΗΕ και συνεργαζόμενους οργανισμούς στη Γενεύη, καθώς και επισκέπτες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), την Ένωση Θερινών Ολυμπιακών Διεθνών Ομοσπονδιών (ASOIF) και εκπροσώπων της YMCA.

Το Ίδρυμα FIBA χρησιμοποιεί επίσης την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ για να ξεκινήσει τον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας. Το φετινό θέμα είναι «Μπάσκετ για καλό», με περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό να είναι διαθέσιμες εδώ.

Ένας ειδικός κοινωνικός τοίχος στο fiba.basketball έχει δημιουργηθεί όπου όλες οι αναρτήσεις με την #WorldBasketballDay θα εμφανίζονται για να τιμήσουν την ειδική περίσταση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.