«Δεν άλλαξα τη γνωμάτευση – Μου εύχονταν να πάθω τα χειρότερα»: Ο γιατρός του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σπάει τη σιωπή του

Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί πλέον η τύχη του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που διεκόπη χθες στο 49ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 1-1. Μια κροτίδα έσκασε δίπλα στον Χουάνκαρ όταν έκανε προθέρμανση με αποτέλεσμα να βρεθεί πεσμένος στο χορτάρι.

 

Oι παίχτες του Ολυμπιακού γύρισαν στον αγωνιστικό χώρο περιμένοντας τον Παναθηναϊκό ο οποίος όμως ζητούσε από τον γιατρό του αγώνα να κάνει διάγνωση για τον Χουάνκαρ. Οι φίλαθλοι στις εξέδρες περίμεναν και αυτοί με τη σειρά τους για αρκετές ώρες να συνεχιστεί το παιχνίδι και τελικά λίγο πριν τις 11 το βράδυ άρχισαν να αποχωρούν μαζικά.

Ο γιατρός του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Χρήστος Γώγος, τοποθετήθηκε τα ξημερώματα μετά τη διακοπή του αγώνα στο «Καραϊσκάκης» αναφέροντας ότι δεν άλλαξε ποτέ τη γνωμάτευσή του για τον Χουάνκαρ

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Πρός ενημέρωση όλων των φίλων μου.

Είμαι γιατρός αγώνων από το 1991 μέχρι σήμερα γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω και την ιδιότητα του Αθλητιάτρου από την Ιταλία από τα τέλη της δεκαετίας του 80.

Έχω παίξει σε αμέτρητα ντέρμπι και έχω αντιμετωπίσει άπειρες καταστάσεις δύσκολες. Πρόσφατα η Ένωση με χρησιμοποίησε ώς εκπαιδευτή της UEFA για τίς κακώσεις ΑΜΣΣ.

Το σημερινό με ξεπερνάει ώς άνθρωπο και με λυπεί αφάνταστα.

Λειτουργώ πάντα για το καλό τών ασθενών μου. Έτσι λοιπόν δεν άλλαξα ποτέ την γνωμάτευση παρά μόνο περιέγραψα την προοδευτική βελτίωση της κλινικής του εικόνας ενώπιον και των ορθοπαιδικών συναδέλφων των δύο ομάδων. Άρα το ψέμα που ξεκίνησε από έναν δημοσιογράφο του σπόρ fm και αναπαράχθηκε από πολλούς μη ειδικούς έχει κοντά πόδια. Όλα περιγράφονται σε δύο γνωματεύσεις αγγλικά για τον διαιτητή και Ελληνικά για το κοινό και την εισαγγελέα . Εχουν γνώση και οι δύο ομάδες.

Τέλος το μόνο που έχω από όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο είναι άπειρες φωτογραφίες με όλους.

Όσοι νομίζουν ότι έπιασαν λαβράκι είναι γελασμένοι.

Κλείνω στεναχωρημένος για την καφρίλα κάποιων στα 3000 τηλ που μου εύχονταν να πάθω τα χειρότερα αλλά και για την ήδη πεθαμένη μητέρα μου.

Λυπάμαι μάνα»

Το χρονικό

Όταν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 49′ με γκολ του Καμαρά (1-1) μία κροτίδα φαίνεται ότι έπεσε κοντά στους παίκτες που έκαναν προθέρμανση και ο Χουάνκαρ βρέθηκε στο χορτάρι, ενώ αποχώρησε με φορείο. Διαιτητές και παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με τους «πράσινους» να αρνούνται να βγουν στο γήπεδο, παρόλο που ο διαιτητής Μαρέσκα θέλει να επιστρέψει και να συνεχίσει το ματς.

Ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο παρακολούθησαν, αμέσως μετά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή, τους παίκτες του Παναθηναϊκου να αποχωρούν πρώτοι και να τους ακολουθούν οι διαιτητές.

Μάλιστα όπως είπε ο διαιτητής «δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του και πλέον είναι θέμα του Παναθηναϊκού αν θέλει να συνεχίσει τον αγώνα».

Μόλις έπεσε στο έδαφος ο Ισπανός αμυντικός του Παναθηναϊκού όλοι έτρεξαν προς την πλευρά του, τόσο από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, όσο και από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε μέσα στο γήπεδο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Χουάνκαρ, αλλά και να μάθει για τις προθέσεις των «πρασίνων» αν θα αγωνιστούν ή όχι.

Ο γιατρός του αγώνα, όπως ανέφεραν από την πλευρά του Παναθηναϊκού, άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση που ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και αργότερα δήλωσε ότι ο Χουάνκαρ είναι καλύτερα.

Όπως επισημαίνει επίσης η πλευρά των πράσινων, ο Παναθηναϊκός ζητάει εγγράφως τη γνωμάτευση από τον γιατρό του αγώνα, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Ο Χουάνκαρ μεταφέρθηκε αργά το βράδυ σε ιδιωτικό νοσοκομείο των βορείων προαστίων για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Για «παραμύθια» και «κακό προηγούμενο που άνοιξε ο Παναθηναϊκός» έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, στις δηλώσεις που έκανε λίγη ώρα μετά την οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών τόνισε ότι ο γιατρός του αγώνα ενημέρωσε πως μετά την εξέταση που έκανε στον Χουάνκαρ διαπίστωσε ότι η κλινική του εικόνα ήταν ικανοποιητική, υποστήριξε ότι με την απόφαση των «πρασίνων» να μην επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το ματς ξεκινά κάτι που μελλοντικά δεν θα ωφελήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστεί το ντέρμπι και να τελειώσει κανονικά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή