Συνέντευξη-μπούμερανγκ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Της Ελένης Τσερεζόλε

«Φθάνει πια»! Σήμερα είναι η σειρά των πολιτών, των μισθωτών, των νέων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όλων όσοι συνθλίβονται καθημερινά από την ακρίβεια και τις πολιτικές Μητσοτάκη. Έναν πρωθυπουργό που πλέον, μετά και από την προχθεσινή αγχωμένη συνέντευξή του στον Αντέννα, βρίσκεται σε τροχιά εξόδου καθώς το ένα αρνητικό για τον ίδιο, νέο διαδέχεται το άλλο.

Χαρακτηριστικό της ολοφάνερης αδυναμίας του είναι και το γεγονός ότι παρότι ο στόχος της συνέντευξης ήταν να κλείσει θέματα, στέλνοντας σαφείς προειδοποιήσεις σε συγκεκριμένους παραλήπτες, η συνέντευξη γύρισε μπούμερανγκ! Οι παραλήπτες όχι μόνο δεν «συνετίστηκαν» αλλά αντέδρασαν άκρως επιθετικά. Αποδεικνύοντας έτσι ότι ο βασιλιάς είναι πλέον γυμνός.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κώστα Βαξεβάνη ότι αν δεν προσκομίσει αποδείξεις για τις αποκαλύψεις του Documento, τότε «δεν θα είναι απλά συκοφάντης αλλά θα είναι εθνικά επικίνδυνος». Τον κατηγόρησε δε ότι «εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο». Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε αγωγή κατά του Πρωθυπουργού: «ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός». Ακαριαία ήταν και η αντίδραση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, που ο κ. Μητσοτάκης, φωτογράφησε με σαφή υπαινιγμό της αλλαγής πλεύσης του Δημοσιογραφικού Ομίλου Μαρινάκη στο θέμα των υποκλοπών, λέγοντας ότι «κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους». «Θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν –αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη– τη διαδρομή της χώρας». Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ξεδιαλύνει άμεσα την υπόθεση των υποκλοπών, παρατηρώντας καυστικά ότι «μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα», απαντώντας στις κατηγορίες που Πρωθυπουργού περί εκβιασμών κ.α.Δύο στα δύο για τον κ. Μητσοτάκη που πλέον είναι πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξεως. Αυτό το μήνυμα θα του στείλουν σήμερα και οι χιλιάδες απεργοί.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή