Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο λαός θέλει την αλήθεια για τις υποκλοπές

Μοιραστείτε το

Της Μαρίας Απατζίδη από την Κυριακάτικη Kontranews

 

Στην υπόθεση των υποκλοπών ανακυκλώνονται τα ίδια επιχειρήματα, ενώ ο ελληνικός λαός δεν παίρνει σχεδόν ποτέ απαντήσεις. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν φρόντισαν μόνο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποικία χρέους και σε προτεκτοράτο. Φρόντισαν επίσης οι υπηρεσίες ασφαλείας, δηλαδή οι πραιτοριανοί του συστήματος, να είναι αντάξιοι του καθεστώτος τους. Να λειτουργούν με τρόπο που θα τον ζήλευε ο Πινοσέτ και ο Τρουχίγιο.

Ποια είναι, λοιπόν, η περιβόητη ΕΥΠ για την οποία περηφανεύεται ο πρωθυπουργός; Είναι απλά το ιδεολογικό εγγονάκι της ΚΥΠ και των χαφιέδων του Γκαστ Αβράκωτου και του Τομ Καραμεσίνη. Η δεξιά από την εποχή του Παπάγου ήταν ανέκαθεν το πιστό και υπάκουο σκυλί των ξένων υπηρεσιών. Μπορεί να πει κανείς ότι αυτά γινόντουσαν παλιά. Τι σημαίνει όμως «παλιά»; Πόσο παλιά έγινε η διαρροή του ονόματος του Στιβ Λάλα; Πόσο παλιά παραδόθηκε ο Κούρδος αγωνιστής ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν στα χέρια των δημίων του τουρκικού καθεστώτος; Πόσο παλιά έγινε η παράξενη δολοφονία του αναρχικού αγωνιστή Χριστόφορου Μαρίνου; Πόσο παλιές είναι οι απαγωγές Τούρκων και Κούρδων αντικαθεστωτικών από το κέντρο της Αθήνας; Πόσο παλιές είναι οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία με παρακρατικές μεθόδους των αντιφρονούντων που παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση στον Ερντογάν; Αυτή είναι η υπηρεσία που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας πείσει πως είναι άμεμπτη και αγγελική. Είναι ό,τι πιο βρόμικο έχει υπάρξει!

Πώς εξηγούνται σήμερα οι 15 χιλιάδες παρακολουθήσεις Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών; Γιατί αυξήθηκαν οι παρακολουθήσεις κατά 70%; Όλοι ξέρουμε για το σκοτεινό παράρτημα της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο καταβροχθίζει τα μυστικά κονδύλια που προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Μια από τις σημαντικότερες και πιο επικίνδυνες πλευρές της υπόθεσης είναι η ανάμειξη του μυστηριώδους κύριου Ταλ Ντίλιαν, ιδιοκτήτη της εταιρείας Ιntellexa, ο οποίος πέρα από τα συστήματα Predator έχει και μια παράξενη συμπάθεια για στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Απαιτούμε μια απάντηση για τα 46 παραποιημένα domains, που χρησιμοποιήθηκαν από μια παράξενη έδρα στη Τσεχία, ώστε να παρακολουθηθούν 680 δημοσιογράφοι, πολιτικοί, δικηγόροι και επιχειρηματίες. Ανάμεσα σε αυτούς ο κύριος Ανδρουλάκης και ο κύριος Κουκάκης. Τώρα η κυβέρνηση μάς λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεγελάστηκε από τον ανιψιό του και η ΕΥΠ υπερασπίζεται το καλό και την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Η πραγματικότητα πίσω από το παραμύθι είναι ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να γίνει ένας Έλληνας Όρμπαν, ένας Έλληνας Ερντογάν. Δημιούργησε ένα προσωποπαγές αυταρχικό καθεστώς παντού. Γιατί η υπαγωγή της ΕΥΠ και της ΕΡΤ στον πρωθυπουργό ταιριάζει μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να επουλώσουμε τις πληγές της δημοκρατίας από τη συγκεντρωτική και παράνομη διακυβέρνησή της ΝΔ. Και για αυτό έχουμε καταθέσει ως ΜέΡΑ25 συγκεκριμένες προτάσεις. Όπως ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών πρέπει να μπορεί να ξέρει τι γίνεται, όταν πρόκειται για παρακολούθηση Ελλήνων πολιτών και να μπορεί να ελέγξει ακόμη και τον εισαγγελέα, ο οποίος υπογράφει αυτά που του δίνονται από την ΕΥΠ. Γιατί, δυστυχώς, έφερναν στον εισαγγελέα τεράστιους αριθμούς κάθε ημέρα και δεν μπορούσε να ξέρει με την απαραίτητη ακρίβεια τις περιπτώσεις για τις οποίες υπέγραφε. Όλα αυτά πρέπει να διορθωθούν, για την δημοκρατία αλλά και τον ελληνικό λαό που έχει ξεγελαστεί από πολιτικούς που είναι απλά διαχειριστές της εξουσίας.

* Βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής με το ΜέΡΑ25

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.