Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Να αξιοποιηθεί τουριστικά η Ανατολική Αττική

Μοιραστείτε το

Της Σοφίας Κατσίγιαννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Αν κάποιος εξετάσει το τι έχει να προσφέρει η Ανατολική Αττική στον υποψήφιο τουρίστα, Έλληνα και ξένο, είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσε να εξελιχτεί σε «αιχμή του δόρατος» για τον τουρισμό, καθώς η περιοχή μας προσφέρεται για όλων των ειδών τις διακοπές, από μια μονοήμερη εκδρομή, μέχρι πολυήμερες διακοπές.

Μνημεία όπως ο Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου στον Ωρωπό, ο Αρχαιολογικός Ραμνούντα στην κοιλάδα του Λιμικού, ο Ναός της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα, το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στη Νέα Μάκρη και φυσικά ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είναι πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες ώστε να επισκεφτούν την περιοχή.

Το μεγάλο αεροδρόμιο της χώρας και τα δύο μεγάλα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου δημιουργούν μια εκρηκτική άνοδο των επισκεπτών ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην περιοχή υπάρχει αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός που καθηλώνει, μουσεία και φεστιβάλ που εντυπωσιάζουν, δάση απαράμιλλης ομορφιάς, ξακουστοί αμπελώνες, πλούσια γαστρονομική σκηνή, ατελείωτο shopping, συναρπαστική νυχτερινή ζωή, συνεδριακά κέντρα, ορειβατικά καταφύγια, ψυχαγωγικά θεματικά πάρκα και παιδικές κατασκηνώσεις διάσπαρτα σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική.

Και φυσικά μην ξεχνάμε τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά που το καλοκαίρι αποτελούν το highlight επισκεπτών αλλά και μόνιμων κατοίκων.

Όμως, αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν… Ο μεγαλύτερος όγκος του τουρισμού κατευθύνεται στα νησιά έναντι της Ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ ακόμη και στην Αττική το έσοδο και η ανάπτυξη του τουρισμού έχει διαφορετικές «ζώνες», αφού άλλη ανάπτυξη έχει για παράδειγμα η Βουλιαγμένη και άλλη ο Ωρωπός.

Η Ανατολική Αττική στην πλειοψηφία της έχει αδικηθεί και είναι επιτακτική η ανάγκη το κράτος να «βάλει πλάτη» σε επίπεδο υποδομών, τουριστικής ανάπτυξης και προβολής ώστε να δημιουργήσει μια δεύτερη τουριστική σεζόν, ή καλυτέρα να τερματίσει το δόγμα πέντε μήνες έσοδα, δώδεκα μήνες έξοδα, δίνοντας έμφαση σε περιοχές που έχουν τη δυναμική να το κάνουν. Πρέπει το υπουργείο Τουρισμού, όπως και το υπουργείο Ανάπτυξης να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα δώσουν ώθηση στην Ανατολική Αττική και θα «ξεκλειδώσουν» τις δυνατότητές της.

Οι καιρικές συνθήκες της χώρας μας καθιστούν την Ελλάδα έναν ιδανικό προορισμό για όλο τον χρόνο αλλά για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο (όπως και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών) ώστε ο τουρισμός στην Ανατολική Αττική να απογειωθεί και να αποτελέσει κομβικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

* Υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης στον δήμο Διονύσου Αττικής, Αν. Γραμματέας Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.