Μια Πρωτοβουλία για το νερό μας

Το νερό, θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή, δεν πωλείται. Ανεξαρτήτως από τις προθέσεις μιας κυβέρνησης που έχει αλλεργία σε κάθε δημόσια υποδομή.

Το νερό είναι δική μας υπόθεση.

Και πρέπει με κάθε θυσία να αποτρέψουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησής του. Σαν αυτά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον διαγωνισμό που έχει ξεκινήσει για το έργο του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής, αποκλείοντας την ΕΥΔΑΠ, που ως γνωστόν το νερό είναι το φυσικό της αντικείμενο! Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση δημιουργήθηκε μια νέα Πρωτοβουλία: η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, όπου ήδη μετέχουν δεκάδες φορείς από όλη τη χώρα, μεταξύ τους: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΘΑ, Σωματεία της ΕΥΔΑΠ, Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κ.ά. Και η οποία αναμενόταν χθες το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του ΔήμουΑθηναίων, να παρουσιάσει τους στόχους της για την «αποτροπή της  ιδιωτικοποίησης του νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως επίσης την προστασία της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού από την εμπορευματοποίησή του».

Μια σημαντική πρωτοβουλία από τα κάτω, με σπουδαίο αντικείμενο απέναντι στη συντονισμένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του από την ιδεοληπτική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο άμεσος στόχος η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής και η στήριξη της προσφυγής των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ που πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 10 Μαΐου 2022. Αυτή την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης έχουν ήδη καταγγείλει σημαντικοί φορείς όπως το ΕΚΑ, το ΤΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, περιβαλλοντικές οργανώσεις ενώ η συγκέντρωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία (υπό βροχή) στις 22 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, φανέρωσε δυναμική. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την ημέρα, οι οργανώσεις που μετείχαν στην Πρωτοβουλία ήσαν 50. Σήμερα ο αριθμός τους έχει φθάσει τις 68. Και έπεται συνέχεια. Για να παραμείνει το νερό δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Να είναι το νερό μας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή