Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρός σύμμαχος της κυβέρνησης

Μοιραστείτε το

Ξέπλυμα, το: «Η κυβέρνηση έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αυτό αντανακλάται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών επιχειρήσεων και το κράτος, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό γεγονός όπως αυτό». Η φράση αυτή του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ, μπορεί σίγουρα να αποτελέσει συμβολή στο σχετικό λήμμα, σε σχέση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει καμία ανακρίβεια στις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο επικεφαλής της ΤτΕ, που υποτίθεται ότι πρέπει να τηρεί, έστω για τα προσχήματα, μία τεχνοκρατική προσέγγιση ίσων πολιτικών αποστάσεων, δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, που βρίσκεται «στα σχοινιά», στρυμωγμένη λόγω ακρίβειας. Όχι μόνο την απαλλάσσει των ευθυνών της αλλά δικαιολογεί και την αδράνειά της να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας. Εξηγεί ότι τα νοικοκυριά αντέχουν, δήθεν, την ακρίβεια γιατί έχουν αποταμιεύσει τα χρήματα που τους έδωσε για ενίσχυση η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας!

«Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μία δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά», προσέθεσε ο ίδιος. Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος παίρνει σαφή πολιτική θέση…

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιμένει στην αδράνειά της, προετοιμάζει μέτρα-κοροϊδία και αρνείται να προχωρήσει στα απλά βήματα, που προτείνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Στη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και το φυσικό αέριο, το πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας, στη μείωση ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Και την αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ. Όλα όσα αρνείται η κυβέρνηση με το αστείο επιχείρημα ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει το… ΕΣΥ… Βέβαια τι ανάγκη έχει, όταν έχει τέτοιους ισχυρούς, θεσμικούς συμμάχους; Άλλωστε στα δύσκολα φαίνονται οι
φίλοι…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.