Αλέξης Τσίπρας: Πληρωμένη απάντηση έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που σκιαγραφεί το αφήγημά μου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αυτήν λόγω της οξυμένης κριτικής που κάνει στην κυβέρνηση, προκαλώντας παρατεταμένη αστάθεια.
«Η αστάθεια έχει γίνει κανονικότητα εδώ και μήνες από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη με τις διαρροές και τις δηλώσεις του, αυτές ακριβώς που ευθύνονται για το γεγονός ότι οι υπουργοί δεν δουλεύουν», είπε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι εγώ που ανακοινώνω νέους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ κάθε εβδομάδα».
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση, προχθές, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε διαστρεβλώσει το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, στη θέση του Μ. Βορίδη. Ο κ. Οικονόμου απάντησε για το θέμα υπηρεσιακής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτό «θα επιδείνωνε την κατάσταση για την οικονομία και τις επιχειρήσεις και θα γεννούσε εθνικούς κινδύνους»! Φυσικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε λάθος –έδωσε το πρώτο δείγμα των όρων με τους οποίος θα διεξαχθεί η σύντομη προεκλογική εκστρατεία: με ψεύδη, διαστρεβλώσεις και fake news σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας το επισήμανε, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα λειτουργήσει όπως πάντα, στο πλευρό των πολιτών, στις γειτονιές, καλώντας μάλιστα τους βουλευτές, χωρίς να εγκαταλείψουν το κοινοβουλευτικό έργο, να ξεκινήσουν από τώρα τη δουλειά. Με στόχο να είναι πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι γιατί έτσι θέλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά για να πάρουν ανάσα οι πολίτες. «Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος», έθεσε τέλος το δίλημμα ο Αλ. Τσίπρας, ενσωματώνοντας στο σύνθημα μια λέξη με μεγάλη ιστορική βαρύτητα που σχετίζεται με την οικογένεια Μητσοτάκη και με τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας σε σχέση με το κορυφαίο επεισόδιο της Αποστασίας: «εφιάλτης».