Σπίρτζης: Εξόφθαλμο, πλέον, ότι ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή

6
Σπίρτζης: Εξόφθαλμο, πλέον, ότι ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άγεται και φέρεται ανά πεντάλεπτο ανάλογα με τις πιέσεις, μόνο κυβέρνηση δεν θυμίζει αυτό το διαρκές αλισβερίσι. Είναι πραγματικά λυπηρό να ποδοσφαιροποιείται η πολιτική, πλέον είναι εξόφθαλμο”, τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σπίρτζης, “το θέμα δεν είναι ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο” στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που οδήγησε αρχικά στο πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης και στην συνέχεια στην τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη (της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη) για τον… μη υποβιβασμό αλλά με επιβολή αφαίρεσης βαθμών από το σε εξέλιξη πρωτάθλημα της Super League”.

“Το θέμα είναι ότι έχουμε μία κυβέρνηση που άγεται και φέρεται ανά πεντάλεπτο ανάλογα με τις πιέσεις που δέχεται, χωρίς κανένα σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο. Είναι μία στάση που μόνο κυβέρνηση δεν θυμίζει, άλλα πράγματα θυμίζει αυτό το διαρκές αλισβερίσι… Είναι πραγματικά λυπηρό να ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή με τις πράξεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά τώρα πλέον είναι εξόφθαλμο”.

Σχολίασε εξάλλου γελώντας τα περί ενδιαφέροντος της κ. Μενδώνη για την “διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης”, σημειώνοντας ότι “θα φανεί στο μέλλον… Όταν δεν τηρούνται οι κανόνες και αλλάζουν κατά το δοκούν, αυτό δημιουργεί άλλου είδους παρενέργειες, αύριο θα θελήσει άλλος να αλλάξει τους κανόνες, μεθαύριο κάποιος άλλος… Είναι προφανές ότι το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει καμία σχέση με τους στόχους που είχαμε θέσει εμείς, να υπάρχει αναβαθμισμένο πρωτάθλημα με καθαρούς κανόνες, να βγουν οι συντελεστές που δημιουργούσαν τις “γκρίζες ζώνες”, να υπάρχουν οι θεσμικές προβλέψεις που δεν θα επιτρέπουν να δημιουργούνται γκρίζες ζώνες … τώρα γίνεται ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω, επανερχόμαστε στις παλιές λογικές”.

“Η ποδοσφαιροποίηση έτσι κι αλλιώς είναι πλήγμα, για οποιονδήποτε χώρο, επομένως, και για την κυβέρνηση”, συνέχισε ο ίδιος, “είναι τραγικό να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας “φωτογραφικές”, κατά το δοκούν προθέσεις της όποιας κυβέρνησης, πόσο μάλλον αυτής, που μας είχε συνηθίσει να λέει άλλα, να εξαγγέλλει άλλα”.

Εν συνεχεία, ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στο θέμα του εκλογικού νόμου και το σενάριο μεθόδευσης διπλών εκλογών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να προσπεραστεί η διπλή αναλογική, σημειώνοντας ότι “τα σενάρια διαρρέονταν από κύκλους της ΝΔ, είχαμε επίσημες δηλώσεις και στελεχών της και του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, ότι όποτε και να γίνουν εκλογές, θα είναι διπλές”.

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταξύ των σεναρίων που μπορεί να ακολουθήσει την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, “φαίνεται στο ότι ενώ για μήνες μας έχουν πει σε όλους τους τόνους ότι νοιάζονται για πολιτική συνεννόηση, συγκλίσεις σε μεγάλα θέματα, συνεννόηση όλου του πολιτικού φάσματος, το σχέδιο νόμου για τον νέο εκλογικό νόμο για την ενισχυμένη αναλογική τον ανάρτησαν για διαβούλευση μόλις ένα Σαββατοκύριακο”, όπως υπογράμμισε.