Σωκράτης Φάμελλος: Ο νέος προϋπολογισμός είναι αρνητής της πραγματικότητας, όπως και ο κ. Μητσοτάκης

8
Σωκράτης Φάμελλος: Ο νέος προϋπολογισμός είναι αρνητής της πραγματικότητας, όπως και ο κ. Μητσοτάκης

«Ο προϋπολογισμός που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκτός από άδικος, είναι και ένας προϋπολογισμός αρνητής», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Σωκράτης Φάμελλος.

«Αρνείται την πραγματικότητα γιατί στα δυο κρίσιμα μέτωπα, της υγείας και της ακρίβειας προβλέπει μηδενικές ή μειωμένες δαπάνες», τόνισε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ πρόσθεσε πως «έχει μειωμένες δαπάνες σε όλες τις λειτουργίες του τομέα της υγείας, αν και όπως τόνισε χθες στο κοινοβούλιο ο κ. Ξανθός προβλέπει αύξηση στο κονδύλι για τις φαρμακοβιομηχανίες. Την ίδια ώρα δεν έχει κανένα κονδύλι, για την επιδότηση των λογαριασμών ενέργειες, ενώ καταναλωτές και επιχειρήσεις υποφέρουν. Θα έλεγα πως ο προϋπολογισμός αυτός έχει μια ακραία προσαρμογή, περιλαμβάνει μεγάλη μείωση των δαπανών και αύξηση των φορολογικών εσόδων. Άρα είναι άδικος και αρνητής της πραγματικότητας, ό,τι ακριβώς είναι και ο κ. Μητσοτάκης».

Μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως «το κόστος της ενέργειας σήμερα τριπλασιάζεται. Το έχουμε δει σε λογαριασμούς που έχουμε πάει και στην Βουλή. Στα αρτοποιία για παράδειγμα, σε έναν φούρνο που είναι οικογενειακή επιχείρηση, έχει αύξηση του κόστους σχεδόν 1000 ευρώ το μήνα.

Κόστος που προκύπτει μετά τα υποτιθέμενα μέτρα ενίσχυσης των καταναλωτών που έλαβε η κυβέρνηση. Κι αυτό αφορά σε λογαριασμούς του προηγούμενου διαστήματος. Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει σε επίπεδο αυξήσεων στα τιμολόγια ενέργειας το επόμενο διάστημα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στον νέο προϋπολογισμό του 2021 και ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό του 2022 που να κατευθύνεται στη στήριξη των λογαριασμών ενέργειας».