Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
11
34
58

Ακροδεξιά γραμμή στο Προεδρικό!

Μοιραστείτε το

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέκυψε στους πολιτικούς εκβιασμούς

Η Σακελλαροπούλου ακύρωσε την παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου, μετά το παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου

ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκάλεσε η σιωπηλή αποδοχή από την Προεδρία της Δημοκρατίας των πολιτικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην περίπτωση της ακυρωθείσας παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου. Το κύρος της Προεδρίας επλήγη από την γνωστοποίηση αργά το βράδυ της Παρασκευής (και μάλιστα από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο!) ότι τελικά με πολιτική παρέμβαση δεν θα βραβευτεί ο διασώστης όπως είχε ανακοινωθεί, καθώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν αντέδρασε καθόλου υιοθετώντας ένα γραφειοκρατικό στρουθοκαμηλισμό. Ο θεσμός δεν προστάτευσε το κύρος του. Επέδειξε έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών. Όποιος ήταν στα πηγαδάκια στη δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το κατάλαβε.

Η Κ. Σακελλαροπούλου κρύφτηκε πίσω από «πηγές» της Προεδρίας και από την γραφειοκρατική αντίληψη που ταιριάζει σε μία δικαστικό, αλλά όχι στον πρώτο πολίτη της χώρας που οφείλει να αντιλαμβάνεται τα πολιτικά και κοινωνικά διακυβεύματα. Αποδέχθηκε να μην τιμηθεί ένας πολίτης λόγω των πολιτικών του απόψεων.

Το κακοπαιγμένο θέατρο που εξελίχθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο με την βράβευση και την «ξε-βράβευση» ενός Έλληνα διασώστη προσφύγων πλήττει πρωτίστως την Προεδρία της Δημοκρατίας και δευτερευόντως την κυβέρνηση, η οποία προφανώς αποδέχθηκε τις πολιτικές σκοπιμότητες, ή το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι το αρμόδιο για τις παρασημοφορήσεις.

Ο Ι. Αποστολόπουλος είχε ανακοινωθεί ότι θα παρασημοφορηθεί για την κοινωνική του δράση. Είχε λάβει και την πρόσκληση να δώσει το παρών στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Όμως το βράδυ της Παρασκευής η Προεδρία της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από το ΥΠΕΞ ότι το όνομα του Ι. Αποστολόπουλου έχει βγει από το λίστα.

Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος δημοσιοποίησε την εξέλιξη επιχαίροντας γι’ αυτή. Μάλιστα στις αναρτήσεις του εμμέσως κατηγόρησε τον διασώστη για αντεθνική δράση ισχυριζόμενος ότι ο Ι. Αποστολόπουλος δίνει το στίγμα των σκαφών του Λιμενικού!

Μετά από αυτά το πρόβλημα είναι της Προεδρίας η οποία ήταν εκτεθειμένη καθώς είχε αποστείλει πρόσκληση στον Ι. Αποστολόπουλο. Όμως η Κ. Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε την πολιτική παρέμβαση! Πηγές της Προεδρίας έλεγαν αδιάφορα ότι εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο νόμος 106/1975 (και δη το άρθρο 1) όπως γίνεται κάθε χρόνο από το 1974 και μετά. Σημειώνεται πως ο νόμος ορίζει ότι οι παρασημοφορήσεις είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Υπογραμμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποχρεώθηκε να ζητήσει εξηγήσεις όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση», έγραψε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνοντας ότι ανακλήθηκε η τιμητική διάκριση στον Ιάσονα Αποστολόπουλο, «διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό».

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.