Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συνεργάτες ναζιστικών εκδόσεων οι διοικητές των προσφυγικών δομών

Μοιραστείτε το

Πρόκειται για τον Χρήστο Τσιάχρη ο οποίος έχει κυκλοφορήσει πόνημα ακραίου ισλαμοφοβικού περιεχομένου – Την άμεση απομάκρυνσή του ζητά ο Γ. Ψυχογιός

Σχέσεις με ναζιστικό εκδοτικό οίκο έχει ο νέος διοικητής της προσφυγικής δομής του Πύργου, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Την καταγγελία κάνει ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης, τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του κόμματος.

«Μόλις δημοσιεύτηκαν οι διοικητές των δομών προσπαθήσαμε, μιας και το υπουργείο δεν θεώρησε απαραίτητο να προσκομίσει τα βιογραφικά τους, να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να διαχειριστούν το πολύ λεπτό αυτό ζήτημα στις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς, τα πρώτα ευρήματα είναι απογοητευτικά και ενδεικτικά της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το προσφυγικό. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποιος κύριος ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, συγγραφέας του βιβλίου “Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη”. Αντιλαμβάνεστε πως με επικεφαλής έναν άνθρωπο που εμφορείται από τέτοιες ιδέες, μια μικρή δομή μακριά από τη δημοσιότητα, όπως αυτή του Πύργου, μπορεί να καταστεί πραγματικό κολαστήριο για αυτούς τους ανθρώπους» σημειώνει ο Γ. Καμίνης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τον Χρήστο Τσιάχρη, ο οποίος κυκλοφόρησε το βιβλίο στις εκδόσεις Θούλη. Είναι αυτές που εκδίδουν τα βιβλία του Περίανδρου, κατά κόσμον Αντώνιου Ανδριτσόπουλου, πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998. Κυκλοφορούν επίσης βιβλία του Χίτλερ, του Γκέμπελς και άλλων διεθνών ναζιστών, όπως ο Ιούλιος Εμπολα και ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ. Η Εταιρεία της Θούλης (στα γερμανικά Thule) ήταν γερμανική ακροδεξιά οργάνωση του Μεσοπολέμου, είχε σήμα τη σβάστικα και αποτέλεσε τη μήτρα των φονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

Γ. Ψυχογιός: Δεν θα επιτρέψουμε θιασώτες της ακροδεξιάς και του ναζισμού να διοικήσουν δομές προσφύγων

Την άμεση απομάκρυνση του νέου διοικητή της δομής στον Πύργο Ηλείας, ζητά ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, καθώς όπως προκύπτει από καταγγελίες «είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις».

Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Ψυχογιός σημείωσε : Η Κυβέρνηση συνεχίζει την 11μηνη παράδοση να εναγκαλίζεται με την ακροδεξιά στα ζητήματα του Προσφυγικού. Σύμφωνα με σημερινό (22/5/2020) δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ μετά από σχετική καταγγελία προκύπτει ότι  ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο Ηλείας, είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις. Έχει κυκλοφορήσει ένα «πόνημα» το οποίο τιτλοφορείται «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού!

Ως εκ τούτου, ο κος Τσιάχρης είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο «αλλοίωσης του πολιτισμού» δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή.

Ο Υπουργός πρέπει να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας. Δεν γίνεται να βάζεις «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», ούτε βέβαια ανθρώπους που η χώρα έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει αξιοπρεπώς και να σέβεται τα δικαιώματά τους”.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Να ανακληθούν οι διορισμοί διοικητών σε κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Την ανάκληση των διοικητών σε κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ζητά το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μετά τη σχετική αποκάλυψη.

«Ακροδεξιό συγγραφέα επέλεξε η ΝΔ για τη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο. Άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και άλλα ναζιστικά βιβλία. Με υπογραφή του Υπουργού Νότη Μηταράκη.

Του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για την διοίκηση μιας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων.

Η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη που τέθηκαν επικεφαλής των δυο γενικών γραμματειών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ.

Η κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών. Η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους υπαίτιους. Αλλιώς καθίσταται συνένοχος…» αναφέρει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας: Κανένας άριστος δεν πάει χαμένος

«Τελικά κανένας «άριστος» δεν πάει χαμένος σ΄αυτή τη ζωή. Ιδιαίτερα αν σχετίζεται με την ακροδεξιά του «Κυρίου» που καθορίζει ατζέντα και πολιτικές της κατά τα άλλα «φιλελελεύθερης» κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει από την πλευρά της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.

Όπως σημειώνει, «με απόφαση της 20.5.2020 του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ορίστηκε Διοικητής της δομής προσφύγων στο Κουτσόχερο, με το αζημίωτο, ο κ. Α. Παπαπαρίσης, με θητεία ενός έτους και δυνατότητα ανανέωσης.

Σε τι συνίσταται όμως η «αριστεία» του κ. Α. Παπαπαρίση πέρα από το να είναι στέλεχος της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων;

Κατά πρώτον είναι απόστρατος αξιωματικός, άρα με εμπειρία σε έναν από τους βασικούς κατασταλτικούς κρατικούς μηχανισμούς. Κατά δεύτερον και ίσως κυριότερο, ο κ. Παπαπαρίσης είναι ένας ακραίος εθνικιστής, θιασώτης και υποστηρικτής συντηρητικών και σκοταδιστικών απόψεων. Μπροστάρης στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, πούλησε μάλλον φτηνά τον «πατριωτισμό» του για λίγα ψίχουλα εξουσίας,  όπως  βέβαια έκανε και η Ν.Δ. όταν έγινε κυβέρνηση, αδειάζοντας όλους αυτούς που παρέσυρε με τις ρητορικές μίσους και εθνικισμού έναντι της γειτονικής χώρας. Συνεπής υπέρμαχος θεωριών συνωμοσιολογίας περί τα εθνικά θέματα, θιασώτης αναχρονιστικών έως σκοταδιστικών απόψεων για κοινωνικά θέματα, με διασυνδέσεις στο θρησκευτικό και παραθρησκευτικό κατεστημένο. Μια απλή περιήγηση στο προσωπικό του blog στο διαδίκτυο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, μπορεί να επιβεβαιώσει τις παραπάνω εκτιμήσεις».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό  – προσφυγικό, σύμφωνα με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, οι «απόψεις του κινούνται γύρω από τα σημεία «δεχόμαστε υβριδικό πόλεμο / ασσύμετρη απειλή – κλειστά σύνορα – κλειστές δομές – ξερονήσια – καταστολή προς παραδειγματισμό και αποτροπή νέων εισροών». Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε βέβαια εδώ ότι αυτές ακριβώς οι απόψεις είναι συμβατές  με την καθημερινή επίσημη ρητορική αλλά και εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που καταστρατηγεί διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαικό δίκαιο, υλοποιεί κρυφές και φανερές επαναπροωθήσεις σε στεριά και θάλασσα, μπορεί ενδεχομένως και να σκοτώνει προκειμένου να αποτρέψει το πέρασμα των συνόρων από άοπλους ανθρώπους, στοιβάζει χιλιάδες σε άθλιες συνθήκες στα νησιά υποδαυλίζοντας το μίσος εναντίον τους μέσα στις τοπικές κοινωνίες, επιλέγει τον αποκλεισμό και την καραντίνα στα στρατόπεδα προσφύγων εν μέσω πανδημίας αντί να προστατεύσει ουσιαστικά την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων».

«Αφήνουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχές για καλή θητεία σε αυτούς που τον επέλεξαν και σε αυτούς που χαριεντίζονται μαζί του και τον στηρίζουν τοπικά. Ξέρουμε καλά ότι «καλή θητεία» για ανθρώπους που πρεσβεύουν και υλοποιούν τέτοιες πολιτικές είναι «κακή μοίρα» για αυτούς που θα υποστούν την «διαχείριση» ή την «διοίκηση» τους.

Εμείς έχουμε πάρει θέση μέσα στην τοπική κοινωνία μαζί με ανθρώπους, που είναι πολλές & πολλοί, άτομα και συλλογικότητες που έχουν δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους κατατρεγμένους των πολέμων και της φτώχειας, Μια αλληλεγγύη που δεν σταματάει σε στιγμιαίες φωτοβολίδες φιλανθρωπίας, σε κίβδηλες ρητορίες, προσευχές, σταυροπροσκυνήματα και παχιές κουβέντες. Μια αλληλεγγύη που ψάχνει να βρει το νήμα που ενώνει τους «από τα κάτω» αυτής της κοινωνίας, ντόπιους και ξένους, για να βάλει τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους μπρόστά, για να τα κάνει αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια για όλες και όλους.

Αν μπορούμε να δεσμευτούμε για κάτι, αυτό είναι ότι θα βρεθούμε και πάλι απέναντι σε κάθε ενέργεια της νέας διοίκησης που υποβαθμίζει παραπέρα τη ζωή και στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των αποκλεισμένων της δομής του Κουτσόχερου.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος

Ίσα δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια για όλες και όλους, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες» καταλήγει η  Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.