Κορωνοϊός: Corona η πρώτη ταινία για την πανδημία – Στην οθόνη ο παγκόσμιος τρόμος

1
Κορωνοϊός: Corona η πρώτη ταινία για την πανδημία – Στην οθόνη ο παγκόσμιος τρόμος

Το ασανσέρ, ο ρατσισμός και ο παγκόσμιος τρόμος – Τι αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας

Η πρώτη ταινία για τον νέο κορωνοϊό αναμένεται να προβληθεί σύντομα από τη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, πρόκειται για ταινία θρίλερ του Καναδού σκηνοθέτη Μοσταφά Κεσβαρί, ο οποίος προσπάθησε να αναδείξει τον τρόμο που αισθάνονται οι πολίτες απέναντι στον φονικό ιό αλλά και τον ρατσισμό που βιώνουν οι Ασιάτες.

«Η ιδέα της ταινίας μου ήρθε όταν βρισκόμουν σε ένα ασανσέρ και διάβαζα τα νέα για Κινέζους τουρίστες που δέχθηκαν επίθεση. Σκέφτηκα: θα κάνω μία ταινία μέσα σε ένα ασανσέρ. Τότε, ήταν γνωστός ως κινεζικός ιός αλλά τώρα μπορεί να τον κολλήσει ο καθένας, οπότε δεν είναι πρόβλημα μίας μόνο φυλής. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, άρα γιατί πρέπει να κάνουμε εμείς;» λέει ο Μοσταφά Κεσβαρί στο Hollywood reporter.

Τα γυρίσματα έγιναν τον περασμένο μήνα στο Βανκούβερ του Καναδά με τα περισσότερα να ολοκληρώνονται λίγο πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει την πανδημία. Το θρίλερ είναι έτοιμο για προβολή αλλά με τους κινηματογράφους κλειστούς, ο σκηνοθέτης σκέφτεται την προβολή της ταινίας μέσω του διαδικτύου χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ανακοινώσει την ημερομηνία.