Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μονή Πετράκη: Στην ανακρίτρια και πάλι ο ιερέας – Κατηγορείται πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Μοιραστείτε το

Απέναντι από την ανακρίτρια θα βρεθεί για δεύτερη φορά ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες τον περασμένο Νοέμβριο, στη Μονή Πετράκη. Το κατηγορητήριο για τον υπό καθαίρεση ιερέα αναβαθμίστηκε από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία, τις καταθέσεις των Μητροπολιτών και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών που αποδεικνύουν πως το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, η δικαστική λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του ιερέα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιο.

«Εμπνεύστηκα από την Εφη Κακαράντζουλα»

«Ζητώ συγγνώμη και φιλώ το χέρι τους. Δεν ήθελα να προκαλέσω σε κανέναν κακό. Εχω μετανιώσει για την πράξη», δηλώνει ο ιερέας. «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω ή να βλάψω κανέναν» δηλώνει, τονίζοντας ότι αρχικά είχε πάρει το καυστικό υγρό για τον εαυτό του.

Όπως εξηγεί, είχε δει από το περιστατικό με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα ότι αυτό το καυστικό υγρό μπορεί να με σκοτώσει και «αυτή ήταν η πρόθεσή μου». Στην ερώτηση για το εάν είναι τόσο εύκολο να βρει κανείς βιτριόλι, απαντά πως είναι πολύ εύκολο: «Πατάς στο ίντερνετ ‘καυστικό υγρό’, σου βγάζει τις χημικές ομάδες και παίρνεις τηλέφωνο για να κάνεις παραγγελία. Σου έρχεται με κούριερ στο σπίτι. Εγώ Κυριακή πήρα την απόφαση, Δευτέρα το παρήγγειλα και την Παρασκευή το είχα», σημειώνει.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης στη μονή, λέει πως θόλωσε το μυαλό του: «Παίρνω το καυστικό υγρό, ρίχνω πρώτα επάνω μου και κάηκαν τα ράσα μου, τα χέρια μου και το σώμα μου. Είχα δύο μπουκάλια, το ένα έπεσε κάτω και το άλλο το εκτόξευσα στον αέρα, χωρίς να στοχεύω κάποιον».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.