Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καιρός: Άστατος με μικρή άνοδο θερμοκρασίας

Καιρός: Άστατος με μικρή άνοδο θερμοκρασίας

Όπως έγινε αντιληπτό ήδη από χθες, η θερμοκρασία έχει πέσει και ο καιρός αγρίεψε απότομα. Σε περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα έπεσαν τα πρώτα χιόνια ενώ σχεδόν στην υπόλοιπη χώρα έβρεχε και έκανε τσουχτερό κρύο.

Ωστόσο, στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη σημειώθηκε άνοδος θερμοκρασίας.
Σήμερα Πέμπτη, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Αύριο αναμένονται επίσης τοπικές βροχές στα ανατολικά και στο Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. 

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές αναμένονται την Πέμπτη στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:
στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς,
στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 9, στη Θεσσαλία από 2 έως 11,
στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 15,
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 11,
στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16,
στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 12,
στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14 (στα Δωδεκάνησα έως 16 με 17) και
στην Κρήτη από 12 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στον Πατραϊκό Κόλπο έως 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.