Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γερμανικό δημοσίευμα: Προσφυγόπουλα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές στη Μόρια –Χτυπά η «παράξενη ασθένεια»

Η Zeit φιλοξενεί μακροσκελές ρεπορτάζ για τα προσφυγόπουλα που ζουν στη Μόρια της Λέσβου και τις ανησυχητικές ψυχικές διαταραχές που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις ψυχιάτρων και παιδοψυχολόγων.

Στον γερμανικό Τύπο οι κλειστές δομές στα ελληνικά νησιά

«H στρατηγική απώθησης των μεταναστών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, εκεί όπου η κοινή γνώμη στη δυτική Ευρώπη δεν τους λαμβάνει και τόσο υπόψη, δεν λειτουργεί παρά μονάχα για ορισμένο χρονικό διάστημα», το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung

Γερμανικός Τύπος: Ντροπή αυτή η αντιμετώπιση των ΜΚΟ - Από το 2017 δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ

Σε σχόλιό της, η συντηρητική εφημερίδα Die Welt αναφέρει σχετικά με τις ΜΚΟ: «Η αντιμετώπιση των ΜΚΟ στο προσφυγικό είναι ντροπή», επισημαίνοντας: «Ο λόγος για τον οποίο δεν πέθαναν περισσότεροι άνθρωποι στο Αιγαίο τα προηγούμενα χρόνια ήταν η δουλειά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο πεδίο.

Γερμανικός Τύπος: «Πόλεμος χάκερ στο Αιγαίο» με φόντο το φυσικό αέριο

Σε εκτενές ρεπορτάζ της, η γερμανική Süddeutsche Zeitung αναφέρει: «Ήταν μια επίθεση τεραστίων διαστάσεων, αυτό πρέπει κανείς να το παραδεχθεί. Την Κυριακή οι ιστοσελίδες του υπ. Εξωτερικών και της Βουλής στην Αθήνα δεν ήταν διαθέσιμες.

Γερμανικός Τύπος: Φιλόδοξος αλλά «παράλογα ακριβός» ο αγωγός EastMed

Με «τρένα» παρομοιάζει η γερμανική εφημερίδα TAZ τις ερευνητικές αποστολές για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την υπογραφή της συμφωνίας Eλλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

Γερμανικός Τύπος: «H Mόρια είναι ντροπή για την Ευρώπη»

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζοντας τα νεότερα σχέδια για τη διαχείριση του προσφυγικού, έγραψε πως η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί ενώ τόνισε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νησιά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικoύ και αναφέρθηκε στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για μεταφορά προσφύγων σε νέα, κλειστά κέντρα.

Η Ευρώπη βάζει στο περιθώριο τον Μητσοτάκη για τη στάση του στο μακεδονικό

Η αρνητική στάση της αντιπολίτευσης – και ειδικά του Κυριάκου Μητσοτάκη – κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια για το ονοματολογικό, βάζει στο περιθώριο της Ευρώπης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να σταθεί στα πόδια της»

 «Οκτώ χρόνια αφότου η Ελλάδα έλαβε την πρώτη δανειακή βοήθεια, εκπληρώθηκε ένα σημαντικό προαπαιτούμενο για την έγκαιρη ολοκλήρωση του τρίτου δανειακού προγράμματος και προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας» γράφει η FAZ και προσθέτει: «Οι εκπρόσωποι των διεθνών πιστωτών και οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το σαββατοκύριακο σε τεχνικό επίπεδο συ

Subscribe to γερμανικός Τύπος