Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΟΥ για Ομικρον: Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί τους επόμενους δύο μήνες

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΠΟΥ: Ανεμβολίαστο το 80% όσων έχουν νοσήσει σοβαρά παγκοσμίως

Η πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση σε σχέση με το κυρίαρχο παγκοσμίως στέλεχος Δέλτα, αλλά δεν πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως "ήπια", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Μετάλλαξη Ομικρον: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως μπορεί να προκαλέσει πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις

Σήμα κινδύνου για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων της Όμικρον ανά τον κόσμο ο οποίος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μιας νέας πιο επικίνδυνης μετάλλαξης της Covid-19, εξέπεμψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΠΟΥ: Ο κίνδυνος που εγείρει η παραλλαγή "Όμικρον" παραμένει "πολύ υψηλός"

«Αξιόπιστα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει αναπτυξιακό πλεονέκτημα σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, με ρυθμό διπλασιασμού δύο ως τριών ημερών», προσθέτει ο Οργανισμός, τονίζοντας πως παρατηρείται «ταχεία αύξηση της επίπτωσης σε ορισμένο αριθμό χωρών».

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια;

Δεν υπάρχει "κανένας λόγος να αμφιβάλλουμε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν" τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον από τις σοβαρές μορφές της covid-19, εκτίμησε ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής της διεύθυνσης αντιμετώπισης επειγόντων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΠΟΥ: Σύσταση να μην χρησιμοποιείται πλάσμα αίματος από αναρρώσαντες για θεραπεία Covid

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε χθες, Δευτέρα (6/12) να μη χρησιμοποιείται πλάσμα αίματος ασθενών που ιάθηκαν από την Covid-19 για τη θεραπεία νοσούντων από την πάθηση που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, εξηγώντας πως τρέχοντα δεδομένα δείχνουν πως η πρακτική ούτε αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης, ούτε μειώνει την ανά

ΠΟΥ για "Όμικρον": Οι χώρες της Ασίας να εμβολιάσουν πλήρως τους πληθυσμούς τους

Να ενισχύσουν τα υγειονομικά τους συστήματα και να εμβολιάσουν πλήρως τους πληθυσμούς τους καλεί τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να προετοιμαστούν για μια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που μπορεί να προκληθεί από την παραλλαγή Όμικρον.

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Ομικρον ίσως εκτοπίσει τη Δέλτα - Ανησυχούν οι ειδικοί

Η μετάλλαξη Ομικρον που εντοπίστηκε στη νότια Αφρική μπορεί να είναι η πιθανότερη υποψήφια για να εκτοπίσει την εξαιρετικά μεταδοτική Δέλτα, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταδοτικών Ασθενειών της Νότιας Αφρικής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

ΠΟΥ: Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ζωές έχουν σωθεί στην Ευρώπη χάρη στα εμβόλια

Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ζωές σώθηκαν από τα εμβόλια κατά της Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα από το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κορωνοϊός: “Μαύρη” πρόβλεψη του ΠΟΥ για επιπλέον 700.000 νεκρούς στην Ευρώπη έως τον Μάρτιο

Ανησυχίες εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με την «επίδραση» της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, καθώς, όπως εξήγησε σε ανακοίνωσή του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε 700.000 επιπλέον νεκρούς στην ήπειρο, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά οι νεκροί θα φθάσουν στους 2,2 εκατ. έως την άνοιξη.

Γουχάν: Η πρώτη ασθενής με κορονοϊό εργαζόταν σε αγορά ζώων, σύμφωνα με έρευνα

Μια κοινή έρευνα της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τονίζει ότι ο πρώτος άνθρωπος που νόσησε με κορωνοϊό στην Γουχάν δεν ήταν λογιστής, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, αλλά πωλήτρια σε αγορά ζώων της πόλης.

Subscribe to Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας