Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΟΙΕΛΕ προς Κεραμέως: Αποδείξτε ότι δεν επιβάλλουν πολιτικές για την Παιδεία οι σχολάρχες

Η ΟΙΕΛΕ ζητά από την Υπουργό να αποδείξει, μέσω της καταπολέμησης των παρανομιών που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ότι δεν επιβάλλουν πολιτικές για την Παιδεία οι σχολάρχες κι ότι υπάρχει ακόμη ευνομούμενη πολιτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Καταπέλτης η Κομισιόν κατά της Κεραμέως για θρησκευτικά και «εθνική προπαγάνδα» στα σχολεία

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ερωτήσεις του Στέλιου Κούλογλου σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά και την «καλλιέργεια εθνικής συνείδησης» στους μαθητές, συνιστά έμμεση αλλά σαφή καταδίκη των πολιτικών της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. 

Ν. Φίλης: "Χείρα βοηθείας από την κυβέρνηση για την εξάπλωση του πιο άγριου, μισογυνικού και απάνθρωπου σκοταδισμού"

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εχθές σε έντονο σκοταδιστικό και αναχρονιστικό -θα μπορούσε να πει κανείς- τόνο τόνισε ότι η εκούσια έκτρωση αποτελεί... φόνο.

Σφοδρή κριτική κατά της Κεραμέως για την υποβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων

Εγκρίθηκε τη Δευτέρα 3/2, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, για το διορισμό του Περικλή Μήτκα στη θέση του προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ν. Κεραμέως: Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσω σχολείου - Τι θα ισχύει για εκδρομές και απουσίες

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη ανακοίνωσε ότι: «Για πρώτη φορά μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής» σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

Επίθεση Ν. Κεραμέως στον ΣΥΡΙΖΑ: "Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει"

"Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει", σχολίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή ανάρτηση του τελευταίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τα λεγόμενα "κολέγια" και το άρθρο 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Κεραμέως στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της δημόσιας παιδείας

"Η κ. Κεραμέως συνεχίζει να ψευδολογεί και να στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της δημόσιας παιδείας", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση-απάντησή του, προς το υπουργείο Παιδείας.

Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» η διάταξη για την αναγνώριση τίτλων των κολεγίων - Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ύστερα από σφοδρή κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορούσε στους απόφοιτους των κολλεγίων, στην αναστολή λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων των Πανεπιστημίων και στη σύνδεση της αξιολόγησης με την χρηματοδότηση των ΑΕΙ.

"Αδειάζει" την Κεραμέως και ο ΔΟΑΤΑΠ

Ο αρμόδιος φορέας για την ισοτιμία τίτλων σπουδών κάνει λόγο για "ανεπίτρεπτη παραβίαση του Συντάγματος", σχετικά με την αναγνώριση πτυχίων από ιδιωτικά κολέγια.

Κεραμέως: Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης

"Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για την αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε κοινό βηματισμό με την Ε.Ε. Είναι ένα βήμα ουσιαστικής ενίσχυσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση της λογοδοσίας και της διαφάνειας".

ΣΥΡΙΖΑ κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως: Όραμα της ΝΔ τα πανεπιστήμια για λίγους

"Το όραμα της ΝΔ για τη δημόσια παιδεία, εξαντλείται στο τρίπτυχο: Συρρίκνωση, υποχρηματοδότηση και αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα της. Με το κατατεθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η κυβέρνηση απαξιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, τους χιλιάδες φοιτητές και νέους ερευνητές".

Ν. Κεραμέως: Ίσως δεν ξέρει τι ποσοστό από το ΑΕΠ δίνουμε στην Παιδεία...Ξέρει όμως από "τιμόνι"

"Αδιάβαστη" βρέθηκε η Νίκη Κεραμέως το Σάββατο σε τηλεοπτική της συνέντευξη, καθώς δεν γνωρίζει, όπως αποδείχθηκε, το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για την Παιδεία.

Αναλυτικά ο διάλογος με τον Δημήτρη Καμπουράκη:

Νέα μαθήματα αριστείας: Η Υπουργός Παιδείας δεν ξέρει τι ποσοστό ΑΕΠ δίνουμε για την Παιδεία! (βίντεο)

Κι όμως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δεν γνωρίζει ποιο είναι το ποσοστό του ΑΕΠ που δίνει το κράτος στην παιδεία.

Όπως όλα δείχνουν, η «ιεροκήρυκας» της αριστείας πιάστηκε παντελώς αδιάβαστη.

Ένταση με φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας - Προσπαθούν να ανοίξουν την πύλη (φωτο)

Να μπουν στον χώρο του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στην υπουργό Νίκη Κεραμέως επιχειρούν μέλη φοιτητικών συλλόγων που είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένα έξω από το υπουργείο.

"Κλειδώνει" το νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ - Ποιες αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας- Περισσότερα πρότυπα σχολεία για το 2020 - Mε εξετάσεις η εισαγωγή των μαθητών

Το δρόμο για τη Βουλή θα πάρουν το 2020 δύο νέα νομοσχέδια από το υπουργείο Παιδείας που θα διαμορφώσουν νέο τοπίο για την Παιδεία στη χώρα μας.

Subscribe to Νίκη Κεραμέως