Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Airbnb: Έρχονται πρόστιμα - Λήγει η προθεσμία για το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ την οριστικοποίηση του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, όσοι διαθέτουν τα ακίνητά τους μέσω του Airbnb (κ.ά).

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την αγορά πετρελαίου

Εκπνέει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου η προθεσμία για την αγορά πετρελαίου σε όσους έχει δοθεί το επίδομα θέρμανσης. 

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ενώ μεταφέρθηκε κατά ένα μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ.

Φορολοταρία: Δείτε αν αν βρίσκεστε ανάμεσα στους 1.000 τυχερούς

Ολοκληρώθηκε η 36η Δημόσια Κλήρωση της φορολοταρίας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Η φορολοταρία αφορά στις συναλλαγές του Δεκεμβρίου 2019.

Πριν από λίγο η ΑΑΔΕ ανέβασε τα αποτελέσματα της κλήρωσης, κατά την οποία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ έκαστος.

Αποσύρονται οι ταμειακές που δεν συνδέονται online με την Α.Α.Δ.Ε.

Αποσύρονται έως την 31η Μαΐου οι ταμειακές μηχανές που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης online με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για την αποστολή δεδομένων.

ΑΑΔΕ: Εφιάλτης για 71.000 φορολογούμενους που είχαν λάβει αναδρομικά

Εξετάσθηκαν περισσότερες από 155.000 υποθέσεις

Εκκαθαριστικά χρεωστικά σημειώματα σε 71.000 φορολογούμενους που είχαν λάβει αναδρομικά από το 2013 αλλά δεν τα είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Κοινωνικό μέρισμα: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα - Πώς να συμπληρώσετε την αίτησή σας

Σε λειτουργία έως σήμερα, 26 Δεκεμβρίου, θα παραμείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος. Λίγες ημέρες νωρίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε πως προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις που θα επιτρέψουν σε 300.000 νοικοκυριά να πάρουν το βοήθημα των 700 ευρώ.

Προ των θυρών τα ψηφιακά ΚΕΠ - Μερικά κλικ για όσα χρειάζονται οι πολίτες

Το νέο ψηφιακό ΚΕΠ στην ηλεκτρονική επαφή του πολίτη με το Δημόσιο θα είναι ο ιστότοπος gov.gr, ενώ το ΚΕΠ στη συμβατική του μορφή θα παραμένει για να εξυπηρετεί τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας.

Αμέτρητες οι κατασχέσεις της ΑΑΔΕ για τους εννέα πρώτους μήνες

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της ΑΑΔΕ στο πλαίσιο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, βρήκε και κατάσχεσε από ναρκωτικά έως πτηνά.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι σημαντικότερες από τις κατασχέσεις αυτές είναι:

Ναρκωτικά:

Τι ισχύει με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Η ΑΑΔΕ αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θα εντοπιστούν να τα έχουν ανασφάλιστα θα λάβουν "ραβασάκια" - ειδοποιήσεις με το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν ως πρόστιμο - παράβολο.
Πρόστιμα 

Ηλεκτρονικό «σαφάρι» για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά η ΑΑΔΕ

Σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες η ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι ΔΟΥ και το υπουργείο Μεταφορών με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Τι βγάζουν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ - Γιατροί, συνταξιούχοι και... κομμωτές με εκατομμύρια ευρώ

"Λαβράκια" φοροδιαφυγής έπιασαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ που ολοκληρώθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Πρόκειται για πολλές περιπτώσεις, ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών, αλλά και συνταξιούχων που απέκρυψαν εισοδήματα ή αποκαλύφθηκε αδικαιολόγητη αύξηση της περιουσίας τους.

Subscribe to ΑΑΔΕ