Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έφη Αχτσιόγλου: "Επιλογή ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης από τη ΝΔ"

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως κάθε νεοφιλελεύθερη δύναμη που σέβεται τον εαυτό της, επιλέγει να μειώσει τις κοινωνικές δαπάνες», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην 4η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι «μειώνει σημαντικά, κατά 200 εκατ.

Στα χνάρια του Βρούτση και ο Κυρανάκης - "Δεν υπήρξε ποτέ η 13η σύνταξη"

Ακόμα κι αν η 13η σύνταξη/τμήμα της 13ης σύνταξης/επίδομα (ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί) ψηφίστηκε ως μόνιμο μέτρο, τα στελέχη της ΝΔ επιμένουν να αρνούνται την… ύπαρξη της, ίσως γιατί μπορεί να μην έχουν στα σχέδιά τους τη χορήγησή της φέτος.

Αμετανόητος ο Βρούτσης - 13η σύνταξη δεν υπήρξε ποτέ (video)

Οι συνταξιούχοι φαίνεται πως πρέπει να πουν μόνιμο αντίο στην 13η σύνταξη, μιας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επέμεινε στην γραμμή της ΝΔ πως "13η σύνταξη δεν υπήρξε ποτέ. Ήταν προεκλογικό επίδομα".

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε πρόταση νόμου για επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης

Το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ της επαναχορήγησης κανονικής 13ης σύνταξης. Σχετική πρόταση νόμου κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, με πρώτη υπογράφουσα την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημειώνει η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, η πρόταση νόμου στοχεύει:

Η κυβέρνηση καταργεί τη νομοθετημένη 13η σύνταξη (βίντεο)

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης προανήγγειλε κατάργηση της νομοθετημένης 13ης σύνταξης σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη, προϊδεάζοντας τους πολίτες εμμέσως για την λογική που θα κινείται το νέο ασφαλιστικό που έρχεται τον Ιανουάριο.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη και το μειωμένο ΦΠΑ

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η δέσμη θετικών μέτρων για τις 120 δόσεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορία και Δήμους, όπως επίσης η 13η σύνταξη και οι μειώσεις στον ΦΠΑ για τρόφιμα, εστίαση, ροφήματα από το ράφι και ρεύμα – φυσικό αέριο.

Subscribe to 13η σύνταξη