Νίκη Κεραμέως: Παραλογισμός

3
Νίκη Κεραμέως: Παραλογισμός

Ο παραλογισμός της κυρίας συγκρούεται με την κυρίαρχη επιστημονική άποψη ότι, το σχολικό περιβάλλον είναι εκκολαπτήριο της νόσου και τα παιδιά οι μεταφορείς της στην οικογένεια -όχι το αντίθετο

Η κυβέρνηση – ανεμομαζώματα, του Κυριάκου Μητσοτάκη διχάζει τους αναλυτές: είναι παρέα που ρέπει στο ψεύδος, ή συνάθροιση παραλογισμού;

Έτυχε να συνυπάρχουν τόσοι πολλοί άσχετοι, γύρω από το οβάλ τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου; Ή απλώς παπαγαλίζουν τα- ειδικά για υπουργούς -non papers, που λαμβάνουν από την διαστροφική ομάδα του μεγάρου Μαξίμου; Μήπως τελικά είναι «νούμερα» και οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν σαν κανονικούς πολιτικούς; Χαρακτηριστικό δείγμα, ο -αυθεντικότατος όπως αποδεικνύεται- πορτ παρόλ τους.

Τύφλα να έχει η νοημοσύνη Πέτσα. Ως καινούργιος στην κομπανία είναι και ο πιο ενθουσιώδης στις παπαριές- με στόμφο. Είτε τους τις γράφουν, είτε τις κατεβάζει η σοφή κεφαλή του, δεν θα αφήσει άνθρωπο με μαλλιά στο κεφάλι του. Σπαρταριστός Οικονόμου νέας εσοδείας: «Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει κάνει περισσότερα στο testing από την Ελλάδα». Σίκουελ του «Καμιά άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχε κάνει περισσότερα για το ΕΣΥ». Ο Άδωνις, -all time classic -διοχετεύει την ακρότητα που τον χαρακτηρίζει -από τότε που τον εκπαίδευε ο Καρατζαφέρης για πολιτικό- σε ότι πιο παράλογο σκαρφίζεται η πολυπραγμοσύνη του.

Η επαπειλούμενη απόφαση της Εισαγγελίας για ενδεχόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Νοβάρτις, επιδεινώνει τον εξτρεμισμό του. Στα διαλείμματα τρολάρει τον Μητσοτάκη ή τηλεφωνεί στην Αστυνομία για τους Πακιστανούς. Η Μενδώνη επαναλαμβάνεται αενάως ως κίνδυνος για τον πολιτισμό- με έμφαση στην Ακρόπολη.

Μετά το τσιμέντωμα- που έγινε για σκοπούς που τελικά ακυρώθηκαν- έσυρε τον Μητσοτάκη στην πιο παράλογη εμφάνιση που έκανε ποτέ Πρωθυπουργός: Εγκαινίασε τη μεταφορά κάποιων αρχαίων αντικειμένων από το … Εθνικό Μουσείο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα χιλιόμετρο απόσταση. Τον άλλο μήνα ίσως παραστεί στη μεταφορά τους σε άλλη αίθουσα. Υπάρχουν κι άλλοι υπουργοί του παραλογισμού. Αλλά βασίλισσα του είδους παραμένει η Νίκη Κεραμέως.

Ανοίγει τα σχολεία – με τον υπερπληθυσμό στις αίθουσες- με επιχειρήματα ίδιας ποιότητας με τον αποκλεισμό εφήβων από τα ΑΕΙ: για το καλό τους.

Για τις μικρότερες ηλικίες ανακαλύπτει ότι η παράταση των διακοπών θα έχει… «ψυχολογικές επιπτώσεις»! Τόση σχέση με παιδιά. Και βρίσκει ότι οικογενειακό περιβάλλον είναι «μη ελεγχόμενο». Εμφανώς πήρε το ίδιο non paper με τον Οικονόμου, που δήλωσε ότι «τα παιδιά εντός σχολείου είναι πιο προστατευμένα στη νόσηση». Η αλήθεια είναι ότι η Κεραμέως απλώς δεν μπορεί να διασφαλίσει εκπαίδευση χωρίς φυσική παρουσία.

Ή δεν θέλει. Την προηγουμένη φορά που της το επέβαλαν από τα «κεντρικά», έμεινε με το σκάνδαλο Cisco – τη διαρροή προσωπικών δεδομένων- στην πλάτη. Ο παραλογισμός της κυρίας συγκρούεται με την κυρίαρχη επιστημονική άποψη ότι, το σχολικό περιβάλλον είναι εκκολαπτήριο της νόσου και τα παιδιά οι μεταφορείς της στην οικογένεια -όχι το αντίθετο. Αλλά στο ίδιο πάνελ με τον Πλεύρη, για επιστήμη θα μιλάμε τώρα;