Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
15
09
24

Ανεξάντλητη στην αναλγησία κατά των πολιτών

Μοιραστείτε το

 Της Ελένης Τσερεζόλε

Ανεξάντλητη στη γκάμα της αναλγησίας, αποδεικνύεται καθημερινά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καταφέρνει να εφευρίσκει τρόπους να πλήξει τους πολίτες –από τους γονείς ως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Το τελευταίο εύρημα της νεοδεξιάς εξουσίας αφορά στις τιμωρητικές διατάξεις που προωθεί σε βάρος των εργαζομένων γονέων που τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό.

Πρόκειται για μέτρα (περικοπή κατά 50% του μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά την άδεια λόγω ασθένειας των παιδιών τους), που στην ουσία τιμωρούν τους εργαζόμενους γονείς, που υφίστανται μεγάλη μείωση και των αποδοχών και των ημερών της τακτικής άδειας τους.

Μέτρα που καταβαραθρώνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, εν μέσω κύματος ακρίβειας κι ενώ οι κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές έχουν συρρικνώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Κόντρα σε αυτά τα επικίνδυνα και τιμωρητικά μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με πρόταση των τομεαρχών Υγείας, Εργασίας και Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ξανθού, Ξενογιαννακοπούλου και Φίλη, προτείνει αφενός να μην υπάρχει καμία μείωση αποδοχών και ημερών τακτικής άδειας, στο πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που τα παιδιά τους νοσούν από τον ιό, και αφετέρου να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης αυτής της άδειας.

Τα αυτονόητα δηλαδή για κάθε κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για την προστασία των πολιτών της. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Κυβέρνησης Μαξίμου Α.Ε., όπως εύστοχα είχε χαρακτηρίσει την γαλάζια εξουσία η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Μία κυβέρνηση που εμπράκτως αποδεικνύει ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι η εξυπηρέτηση των λίγων, με αδιάλλακτες και ανάλγητες πολιτικές σε βάρος των πολλών.

Η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, κλινικαρχών, ιδιοκτητών ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, κολλεγιαρχών, κ.ά. -όλων εκείνων που τη στήριξαν προεκλογικά και τη στηρίζουν και σήμερα. Τόσο απλά. Τόσο κυνικά. Όπως άλλωστε μαρτυρά και η αναλγησία απέναντι στους εργαζόμενους γονείς με άρρωστα παιδιά…

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.