Αλλον θέλει αλλά…

0
Αλλον θέλει αλλά…

Η Φώφη Γεννηματά έριξε μερικές ιδέες στο «τραπέζι» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα ανέβει στο βουνό για να πάρει τις δικές του αποφάσεις.

Όμως και στην ΝΔ έχουν πέσει ονόματα στο «τραπέζι», τα οποία φέρνουν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. Υπάρχουν αυτοί, και είναι πολλοί, που θέλουν Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Δημοκρατίας, τελευταίος πριν μερικές ώρες που ξαναείπε την προτίμηση του για τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κερδίζει όμως και ο Προκόπης Παυλόπουλος που έχει ένα σημαντικότατο υποστηρικτή. Τον Κώστα Καραμανλή. Και όπως λένε οι ενημερωμένοι, ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει στον Κ. Μητσοτάκη την προτίμηση του για τον  νυν Πρόεδρο. Όλοι βεβαίως λένε ότι το θέμα είναι στα χέρια του αρχηγού της ΝΔ ο οποίος και θα πάρει την απόφαση , προσθέτουν μάλιστα ότι δεν θα αντιδράσουν αν δεν συμφωνούν. 

Και οι δυο προτάσεις όμως –οι οποίες εκφράζουν τις δύο μεγάλες τάσεις στο κυβερνών κόμμα- δεν φαίνεται να εξυπηρετούν την πολιτική του  πρωθυπουργού. Ο οποίος θα ήθελε ένα άλλο πρόσωπο, πολύ πιο κοντά στις απόψεις του, ίσως από τον χώρο του σημιτικού του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Η κάποιον που ως τώρα δεν είχε σχέση με την πολιτική. Μόνο που οι εθνικές εξελίξεις άλλα επιβάλλουν. Ιδίως προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.