Κυριάκος Πιερρακάκης: Θέλουμε η Ελλάδα να πάει ακόμα πιο μπροστά – Νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ισορροπία

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Διασφάλιση δημοσιονομικής ισορροπίας: Μεταρρύθμιση πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης», πραγματοποίησε ηχηρή παρέμβαση, σχετικά με το ψηφιακό κράτος και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα με αφορμή τις αναφορές του εκπροσώπου της Νίκης, αλλά και αντίστοιχων αναφορών του Αλέξη Χαρίτση από τη Νέα Αριστερά, σχετικά με ψηφιακά έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια με περίεργες υπόνοιες για διασπάθιση κονδυλίων, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για «ιστοριούλες που διακινήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο που προσπαθούσαν να συσχετίσουν και εμένα προσωπικά, σε σχέση με συμμετοχή στα έργα αυτά με δήθεν εταιρίες».

Όπως είπε από τα ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου αφαιρέθηκαν τελικά τα μηνύσιμα σκέλη, αλλά τελικά οι αναφορές έγιναν κομμάτι της ερώτησης του κ. Χαρίτση. «Σε ότι αφορά τους αρουραίους των υπονόμων του διαδικτύου οι απαντήσεις θα δοθούν στις αίθουσες του δικαστηρίου όπως γίνεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία και μια δημοκρατία», είπε και συνέχισε: «Δεν περίμενα όμως η οσμή των υπονόμων του διαδικτύου να έρθει στην αίθουσα της Βουλής. Και επειδή ήρθε θα δοθούν απαντήσεις».

Για τα ψηφιακά έργα, τόνισε πως «όσοι επιλέγουν να κάνουν κριτική, θα πρέπει να υπόψη τους ότι πριν αναλάβουμε αντιμετωπίσαμε απόλυτη ανυπαρξία. Μια χώρα που λειτουργούσε στο fax και κανείς δεν μπορούσε να κάνει ψηφιακά μια υπεύθυνη δήλωση. Όλα αυτά άλλαξαν. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η ανυπαρξία αυτού που παραλάβαμε».

Σχετικά με τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, «αυτά έχουν 26 στάδια, εθνικά και ευρωπαϊκά, με υπογραφές και ελέγχους σε όλα τα στάδια, και από το Εθνικό Ελεγκτικό Συμβουλίου», τόνισε και συνέχισε:

«Ισχύουν τα νούμερα της θεωρίας συνομωσίας; Στην αγορά πληροφορικής, που 20πλασιάστηκε μέσω του ταμείου Ανάκαμψης, μόνο για την Κοινωνία της Πληροφορίας δημοπρατήθηκαν 203 έργα. Σε πόσα από αυτά είχαμε άνω της μιας προσφοράς; Στα 2/3. Στο 1/3 είχαμε κοινοπραξίες, 1,8 δισ σύνολο, ήταν 102 εταιρίες που πήραν τα ποσά αυτά».

«Ο κ. Χαρίτσης φαίνεται εξαιρετικά ευαίσθητος και ανέτρεξα στα πεπειραμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν. Δημοπρατήθηκαν 13 έργα, σε πόσα από αυτά είχαμε πάνω από 1 προσφορές; μηδέν! 13 στις 13. Κανονικά θα έπρεπε να είχε πάει μόνος του να παραδοθεί στον εισαγγελία ο κ. Χαρίτσης. Όμως θα ήμουν συνήγορος υπεράσπισης γιατί γνωρίζουμε καλά την περίμετρο ευθύνης των υπουργείων και της αγοράς», τόνισε και κατέληξε στην παρέμβασή του:

«Αναφέρει η ερώτηση για έλεγχο επιτροπής ανταγωνισμού και πολύ σωστά. Πως προέκυψε; Εξωγενώς; πραγματοποιήθηκε με επιστολή του γενικού γραμματέα Ανάπτυξης, την 1/1/24, με την οποία ζητήθηκε από την επιτροπή να ελέγξει συγκεκριμένο έργο. Δεν είστε μόνο συκοφάντες από το κάτω ράφι, και τοξικοί αλλά και αδιάβαστοι. Kαι για τα δικά μας πεπραγμένα, αλλά κυρίως για τα δικά σας».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή