Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση μετά τις παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μίνι ανασχηματισμός αναμένεται μετά τις πέντε παραιτήσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με τις κυβερνητικές πηγές να σχολιάζουν πως οι αλλαγές στο υπουργικό σχήμα αναμένονται μετά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι η κάθε περίπτωση όσων αναφέρονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαφορετική, καθώς και ότι η παραίτησή τους δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι ποινικά κολάσιμο, αλλά δεν συνάδει η τωρινή τους ιδιότητα με τα τότε αιτήματά τους.

Σε σχέση με τον Μάκη Βορίδη, σχολίαζαν ότι πρόκειται για μια τελείως διαφορετική περίπτωση και οι λόγοι της παραίτησής του περιγράφονται στην επιστολή του.

Πέντε παραιτήσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Μετανάστευσης Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος καθώς τα ονόματά τους αναφέρονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε:

«Ανακοινώνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, για τους λόγους που αναφέρονται στην επιστολή και η οποία επισυνάπτεται. Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Παράλληλα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, οι οποίες επίσης έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Οι αντικαταστάτες των ανωτέρω θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή