Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για ηλεκτρονικές απάτες – Ο ρόλος της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Έφοδοι σε σπίτια και χώρους υπόπτων για ηλεκτρονικές απάτες πραγματοποιούνται από το πρωί σε Θεσσαλονίκη και περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αστυνομική επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος είναι σε εξέλιξη από το πρωί, σε πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται από τις γερμανικές διωκτικές αρχές για κακουργηματικές απάτες.

Συγκεκριμένα, την εντολή για την έρευνα έδωσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, καθώς οι γερμανικές αρχές από τα ηλεκτρονικά ίχνη εντόπισαν τους δράστες σε Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Ροδόπης και της Ημαθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τα θύματα με το πρόσχημα εικονικών οφειλών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απάτες φαίνεται να τελέστηκαν προ 10ετίας.

Οι καταγγελίες ξεκίνησα από τη Γερμανία, όπου οι διωκτικές αρχές χειρίζονται την υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα πραγματοποιούνται έρευνες και έφοδοι σε οικίες και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πηγή:emakedonia.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή