Βρέθηκε η φόρμουλα για το παγωτό που… δεν λιώνει!

Αναμφίβολα το παγωτό συνιστά μία από τις μεγαλύτερες γευστικές απολαύσεις του καλοκαιριού. Όμως, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν δεν έλιωνε και δε λέρωνε τα πάντα στο… διάβα του;

Σε αυτό το μήκος κύματος, επιστήμονες από το Εδιμβούργο και του Νταντί ισχυρίζονται πως έχουν βρει λύση στο πρόβλημα.

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν μια φυσική πρωτεΐνη, η οποία ονομάζεται BsIA, και φαίνεται πως μπορεί να «δέσει» τον αέρα, το νερό και το λίπος στο παγωτό, έχοντας απαλή υφή.

Ακόμα, αυτή η πρωτεΐνη έχει τη δυνατότητα να κατεβάζει τα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και να μειώνει τις θερμίδες.

Παράλληλα, μια ακόμα φυσική πρωτεΐνη, η καραγεννάνη, μπορεί να στερεοποιήσει το παγωτό, ενώ θα έχει απαλή υφή.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή