Τα φουσκωτά δωμάτια της NASA – Ποιος ο σκοπός της δημιουργίας τους

Το πρώτο πειραματικό φουσκωτό δωμάτιο βρίσκεται ήδη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS συνδεδεμένο στην τελική του θέση και θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται τον επόμενο μήνα. Απαιτούνται περίπου 45 λεπτά για να φουσκώσει και να φτάσει στις τελικές του διαστάσεις που είναι τέσσερα μέτρα σε μήκος και 3,23 μέτρα σε διάμετρο.

Το δωμάτιο, που ονομάζεται BEAM, πληροί, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Bigelow Aerospace τις προβλεπόμενες προδιαγραφές αντοχής και προστασίας από την κοσμική ακτινοβολία και τους τρανταγμούς από τις προσκρούσεις μικρομετεωριτών. Το BEAM θα δοκιμαστεί από τους αστροναύτες του ISS για τα επόμενα δύο χρόνια και στη συνέχεια θα αποσυνδεθεί από τον Διαστημικό Σταθμό και θα αφεθεί να καταστραφεί εισερχόμενο στη γήινη ατμόσφαιρα, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Εφόσον η απόδοσή του κριθεί αποτελεσματική, η εταιρεία θα αναπτύξει μεγαλύτερη μονάδα, που θα έχει 20πλάσιες διαστάσεις. Η NASA θα χρειαστεί τα BEAM και τους διαδόχους τους για τη μεγάλη επανδρωμένη αποστολή που προγραμματίζει για το 2030 στον Αρη, καθώς καταλαμβάνουν πολύ μικρότερο χώρο κατά την εκτόξευση και άρα μειώνει το κόστος για τη δημιουργία μεγάλων κατασκευών στο Διάστημα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή