Απίστευτο: Δείτε το παγωτό που δεν… λιώνει!

Στα μάτια ενός παιδιού το λιώσιμο ενός παιδιού είναι ίσως το πιο σημαντικό άλυτο μυστήριο του σύμπαντος.

Κυρίως για τα παιδικά μάτια τα οποία ποτέ δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν πως ένα τέτοιο γλύκισμα είναι καταδικασμένο από το… προπατορικό αμάρτημα του να λιώνει.

Όμως όπως και για όλα τα άλλα πράγματα, έτσι και γι’ αυτό, η επιστήμη έχει την τελευταία λέξη. Και σύμφωνα με ανακοινώσεις ειδικών ερευνητών από το πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου, ανακαλύφθηκε η ουσία η οποία κάνει το παγωτό να χάνει την χειρότερη εκ γενετής ιδιότητά του: Να μετατρέπεται σε μια υγρή μάζα γάλακτος πιο γρήγορα απ’ ότι προλαβαίνουμε να το φάμε.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Σκωτσέζους επιστήμονες υπάρχει μία φυσική πρωτεΐνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο παγωτό και να το κάνει περισσότερο ανθεκτικό στην φυσική του τάση να λιώνει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα ήδη υπάρχοντα συστατικά ενός παγωτού, και να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα απαλή υφή στο τελικό προϊόν. Επίσης χάρη στην σύστασή της μπορεί να οδηγήσει σε παγωτά που έχουν λιγότερα λίπη και χαμηλότερες θερμίδες απ’ ότι στα συνηθισμένα παγωτά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή