Ο τρόμος κυριεύει ολόκληρη την Ευρώπη

ΤΟ «ΤΕΡΑΣ» ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ                                                                

Σκηνές τρόμου βγαλμένες από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και το πολλαπλό τρομοχτύπημα στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο ζουν τις τελευταίες ώρες οι Βρυξέλλες και μαζί τους έχει βυθιστεί στο φόβο και τον πανικό ολόκληρη η Ευρώπη.

Το φάντασμα της τρομοκρατίας όχι απλά επέστρεψε αλλά ήρθε για να μείνει. Εξάλλου, αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι δεν είχε φύγει ποτέ πάνω από τον σκοτεινιασμένο ουρανό της Γηραιάς Ηπείρου, ακριβώς επειδή οι ηγέτες της δεν έκαναν ποτέ τίποτα για να το απομακρύνουν.

Οι τακτικές της ξενοφοβίας, του μίσους, του ρατσισμού, του φασισμού και των κλειστών συνόρων όχι μόνο δεν κατάφεραν να περιορίσουν την δράση των αιμοσταγών τζιχαντιστών αλλά τους «όπλισε» τα χέρια, με αποτέλεσμα να αιματοκυλίσουν τις Βρυξέλλες λίγους μόλις μήνες μετά το πολύνεκρο μακελειό στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς.

Το «τέρας» της τρομοκρατίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από το σατανικό «παιδί» των πόλεμων της Δύσης στη Συρία ή το Ιράκ. Οι βομβαρδισμοί Ευρωπαίων και Αμερικανών στη Μέση Ανατολή δημιούργησαν τις ατελείωτες προσφυγικές ροές προς την Δύση, ερήμωσαν πόλεις και χωριά και παράλληλα έδωσαν χώρο στους αδίστακτους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους να ξεδιπλώσουν τη φρικιαστική τους δράση και να εξαπλωθούν, μέχρι που έφτασαν στην καρδιά της Ευρώπης και την έπληξαν ανεπανόρθωτα.

Μετά τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Οι πολίτες σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν νιώθουν πια ελεύθεροι. Ο τρόμος τους έχει κυριεύσει και φοβούνται να πάνε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς τους.

Κάθε Ευρωπαίος, πηγαίνοντας στη δουλειά του με το μετρό ή το λεωφορείο, θα κοιτάει τον διπλανό του όχι στα μάτια αλλά στην τσάντα, μήπως κρύβει κάτι ύποπτο μέσα.

Ο φασισμός εξέθρεψε την τρομοκρατία, όμως η τρομοκρατία γιγαντώθηκε και τον νίκησε…

Θρήνος στο Βέλγιο

Σε νέο Παρίσι έχουν μετατραπεί οι Βρυξέλλες από το πρωί της Τρίτης.

Μετά το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε αεροδρόμιο και μετρό η πολύβουη πρωτεύουσα της Ευρώπης μοιάζει με έρημη πολιτεία.

Οι εικόνες με τους πολυπληθείς  δρόμους και τις κατάμεστες καφετέριες έδωσαν τη θέση τους στις άδειες πλατείες και την εκκωφαντική σιωπή σε όλη την πόλη, λες και πρόκειται για εγκαταλελειμμένη γη.

Οι άνθρωποι δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους. Το μόνο που αντικρίζει κανείς στο δρόμο είναι πάνοπλους αστυνομικούς με το χέρι στη σκανδάλη, ψάχνοντας για ενόχους και περιμένοντας να ανοίξουν πυρ ανά πάσα στιγμή.

Το μετρό στις Βρυξέλλες έκλεισε από τις 7 το απόγευμα (ώρα Βελγίου) με τις αρχές να επικαλούνται λόγους ασφαλείας.

Το Βέλγιο θρηνεί για τους 31 νεκρούς, όπως καταγράφεται ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας του Βελγίου.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 270, 40 διαφορετικών εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι τρεις είναι υπάλληλοι της Κομισιόν.

Η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος ενώ χθες το μεσημέρι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων μετά από κάλεσμα του κυβερνήτη της πόλης Ρούντι Βέρβουρτ.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Βελγίου, Φιλίπ και Ματίλντ, καθώς και ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, συμμετείχαν σε αυτή την έντονα συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση.

Μεσίστιες κυματίζουν από την Τρίτη οι σημαίες στα κτίρια της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι αργά τη νύχτα στην κεντρική πλατεία Bourse, ανάβοντας κεριά και αφήνοντας λουλούδια σε μία αγρυπνία που έγινε για τα θύματα των επιθέσεων.

Πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο φώτισαν εμβληματικά κτίρια με τα χρώματα της βελγικής σημαίας.

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το βομβαρδισμένο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε το βελγικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ άγνωστο είναι πότε θα επαναλειτουργήσει.

Το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Erasme αλλά και το αεροδρόμιο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους στους διασώστες και τους υπαλλήλους που βρέθηκαν στο σημείο μετά την τραγωδία και έζησαν από κοντά τη φρίκη.

Ταυτοποιήθηκαν οι βομβιστές

Στην ταυτοποίηση των δύο βομβιστών αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στις Βρυξέλλες με τη σφραγίδα του ISIS προχώρησαν οι βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι καμικάζι αυτοκτονίας είναι δύο αδέλφια, οι Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε επισήμως ότι ο βομβιστής ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών ήταν ο 27χρονος Χαλίντ Ελ Μπακράουϊ. Από την επίθεση στον υπόγειο σιδηρόδρομο της έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100.

Ο Βέλγος εισαγγελέας Φρέντερικ Βαν Λέεβ επιβεβαίωσε ακόμη ότι ένας από τους καμικάζι στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ με τους 11 νεκρούς ήταν ο 30χρονος αδελφός του Ελ Μπακράουϊ, Ιμπραχίμ, που ταυτοποιήθηκε χάρη στα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Αντιθέτως, δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άλλος καμικάζι που ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο, όπως ούτε o καταζητούμενος «άνδρας με τα λευκά», που είναι ζωντανός και διαφεύγει.

Η αντιτρομοκρατική του Βελγίου έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, καθώς έφερε πάνω του βόμβα ακόμη μεγαλύτερης ισχύος αλλά δεν πυροδότησε για άγνωστο λόγο. Όπως έγινε γνωστό, στο χώρο του αεροδρομίου βρέθηκε πεταμένος ο συγκεκριμένος σάκος με ποσότητα εκρηκτικών που εξερράγη στη συνέχεια με ελεγχόμενη έκρηξη, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Τα βελγικά ΜΜΕ κατονόμαζαν τον Νατζίμ Λααχράουι, έναν 24χρονο συριακής καταγωγής ως το καταζητούμενο άτομο, όμως ο βέλγος εισαγγελέας δεν ανέφερε το όνομα του. Ο Ν. Λαχράουϊ καταζητείτο ήδη από τη Δευτέρα, πριν δηλαδή βαφτούν με αίμα οι Βρυξέλλες, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις του Παρισιού.

Τα αποτυπώματα του είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα των Βρυξελλών, όπου κατασκευάστηκαν οι βόμβες για τις επιθέσεις στη Γαλλία, και θεωρείται ο κατασκευαστής των βομβών του πυρήνα των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ είχε βασικό ρόλο στην ενορχήστρωση και την εκτέλεση των επιθέσεων στο Παρίσι.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι μέχρι τώρα ταυτοποιηθέντες ήταν όλοι βέλγοι υπήκοοι.

Στο διαμέρισμα στο Σάερμπεκ που έγινε έφοδος χθες τα ξημερώματα, εντοπίστηκε ακόμη «διαθήκη» που είχε συντάξει ο ένας εκ των βομβιστών, Ιμπραήμ Μπακραουί. Πρόκειται για ένα ηχητικό αρχείο σε υπολογιστή, στο οποίο ο δράστης ακούγεται να  λέει ότι «βιάζεται» και «δεν ξέρει τι να κάνει» επειδή «δεν θέλει να καταλήξει σε ένα κελί όπως εκείνος».

Ο «εκείνος» θεωρείται ότι είναι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μακελάρης  του Παρίσιου που συνελήφθη προ ημερών στο Βέλγιο. Για αυτό άλλωστε είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι πυρήνες των δύο πολύνεκρων επιθέσεων να σχετίζονται. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης 15 κιλά εκρηκτικών TAPT. Η έρευνα έφτασε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα χάρη στη μαρτυρία του οδηγού ταξί, που είχε μεταφέρει τους δράστες στο αεροδρόμιο.

Τους άφησαν μέσα από τα χέρια τους

Σύμφωνα με τον Βέλγο δικαστικό Βαν Λέεβ τα δύο αδέρφια που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες ήταν γνωστά στην αστυνομία και είχαν εγκληματικό ιστορικό.

Ο Χαλίντ Ελ Μπακράουϊ εμφανίζεται και στον ιστότοπο της Interpol, όπου αναφέρεται ότι καταζητείται για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Το δίκτυο RTBF ανέφερε ότι ο Χαλίντ είχε συλληφθεί το 2011 για κλοπή αυτοκινήτου, ενώ ο αδερφός του Μπραχίμ είχε φυλακιστεί το 2010 για πυροβολισμούς κατά της αστυνομίας.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι ένας από τους υπόπτους είχε συλληφθεί στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2015, στη συνέχεια είχε απελαθεί στην Ολλανδία και το Βέλγιο είχε προειδοποιηθεί ότι ο άνδρας μπορεί να είναι εξτρεμιστής.

Η τουρκική κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη ήταν ο Ιμπραήμ ελ-Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο Ζαβεντεμ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για το αιματηρό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Τρόμος παντού

Πανικό σε όλη την υφήλιο έχει σκορπίσει το τριπλό μακελειό στη βελγική πρωτεύουσα. Η γειτονική Ολλανδία ανέφερε πως η στρατονομία που φυλά σημεία υψηλού ρίσκου θα φέρει βαρύτερο οπλισμό μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, χωρίς να διευκρινίζει τι είδους.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών κάλεσε επίσης σε αλλαγές στο πλαίσιο για ανταλλαγή στοιχείων επιβατών, λέγοντας πως οι εξελίξεις πρέπει να θέσουν τελευταίες τις ανησυχίες για προστασία προσωπικών δεδομένων. Ο γάλλος πρωθυπουργός διαπίστωσε την ανάγκη «ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Χθες το πρωί, συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της γαλλικής Τουλούζης λόγω βαλίτσας που κρίθηκε «ύποπτη».

Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν συνέτρεχε οποιαδήποτε απειλή και το αεροδρόμιο επέστρεψε σταδιακά στους κανονικούς του ρυθμούς. Το περιστατικό, όμως, είναι ενδεικτικό για το βαθμό ανησυχίας και παράλληλα ετοιμότητας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Στην Κωνσταντινούπολη, έκλεισε το προξενείο της Ολλανδίας λόγω «πιθανής απειλής», όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο φόβος, βέβαια, έχει περάσει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα Χάρτσφιλντ-Τζάκσον εκκενώθηκε προσωρινά μετά την ανεύρεση «ύποπτου» πακέτου, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο συναγερμός αποδείχθηκε εσφαλμένος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιούν  τους αμερικανούς πολίτες για τους πιθανούς κινδύνους μετακινήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν βραχυπρόθεσμα επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη, στοχοποιώντας αθλητικές συγκεντρώσεις, τουριστικούς χώρους, εστιατόρια και μεταφορικά μέσα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες να είναι σε επιφυλακή όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας, να αποφεύγουν πολυπληθή μέρη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ.

Στο Βέλγιο θα μεταβεί αύριο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για συνομιλίες με βέλγους και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι δράστες της επίθεσης στις Βρυξέλλες ίσως είχαν στόχο Αμερικανούς, καθώς η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε γκισέ αμερικανικών αεροπορικών εταιρείων.

Έκτακτη ευρωπαϊκή σύσκεψη

Με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνεδρίαση θα έχει ως θέμα τα μέτρα τα οποία θα λάβουν οι κυβερνήσεις των χωρών – μελών της Ε.Ε. σε επίπεδο ασφάλειας μετά τα τελευταία θλιβερά γεγονότα.

«Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με το γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς.

Ο Βαλς κάλεσε ξανά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη δημιουργία μητρώου επιβατών πτήσεων (το λεγόμενο PNR), σημειώνοντας ότι το σύστημα που έχει προταθεί θα βοηθήσει στη σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας.

Ζήτησε, επίσης, τεράστια επένδυση στα συστήματα ασφαλείας.  «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους λαούς μας», σημείωσε ο Βαλς ενώ πρόσθεσε πως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ιδιαίτερη σημασία παίρνουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η καταπολέμηση της εμπορίας όπλων, το PNR και η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή.

«Σε όσους επιθυμούν να μας διαιρέσουν απαντάμε με περισσότερη αλληλεγγύη συνοχή και δύναμη», δήλωσε νωρίτερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδιας για θέματα ανθρώπινου δυναμικού των ευρωπαϊκών οργάνων, Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες αποδεικνύουν ότι χρειάζεται συντονισμός μεταξύ των συστημάτων πληροφοριών και ανταλλαγή πληροφοριών σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών. Αυτό είπε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι δράστες ήταν ήδη γνωστοί στην αστυνομία.

Από την πλευρά της, η Κ. Γκεοργκίεβα υπενθύμισε ότι το επίπεδο κινδύνου στα ευρωπαϊκά όργανα βρίσκεται από χθες στο «πορτοκαλί».

Εξήγησε ότι το «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού, σημαίνει ότι επίκειται σοβαρή και άμεση απειλή, που δεν είναι η περίπτωση. Όπως είπε, το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας προσδιορίζεται σε επικοινωνία με τις βελγικές Αρχές.

Παυλόπουλος: «Ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη στον βελγικό λαό»

Ηχηρό μήνυμα ανεπιφύλακτης αλληλεγγύης προς τον βελγικό λαό και τους λοιπούς εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της Επετείου της 23ης Μαρτίου 1821.

«Σήμερα, (σ.σ χθες) ημέρα βαρύτατου πένθους για το Βέλγιο, την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρη την πολιτισμένη Ανθρωπότητα, εμπνεόμενοι από το μήνυμα της «Μεσσηνιακής Γερουσίας» στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ανεπιφύλακτης αλληλεγγύης προς τον βελγικό λαό και τους λοιπούς εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Την ίδια ώρα, μεσίστια κυματίζει η σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τιμήν της μνήμης των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στις Βρυξέλλες.

Όλγα Γεροβασίλη: «Η Ευρώπη θα πρέπει να αντισταθεί»

Η Ευρώπη θα πρέπει να αντισταθεί στο φόβο και να απαντήσει με τις αξίες της αλληλεγγύης και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ανέφερε από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε, η απάντηση σήμερα, εν μέσω προσφυγικής και οικονομικής κρίσης, πρέπει να είναι περισσότερη συνεργασία, περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη Ευρώπη. «Κλείνοντας τα σύνορα, κλείνουμε μέσα και τον εχθρό μας» υπογράμμισε.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει περισσότερη συνεργασία σε επίπεδο ασφάλειας και ένα από τα κλειδιά είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών των ευρωπαϊκών κρατών, συμπλήρωσε.

Τόσκας: «Κανένας λόγος ανησυχίας»

Καθησυχαστικός για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι στόχος για ιστορικούς λόγους, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί είμαστε πέρασμα πολλών ανθρώπων και βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις. Δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν» δήλωσε.

Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή με διαρκείς συσκέψεις στο Αρχηγείο.

Στο αεροδρόμιο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπως αναφέρουν στελέχη της αστυνομίας, τα μέτρα είναι ήδη ενισχυμένα, και έχει ζητηθεί από τους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί για άτομα που πιθανόν κρίνονται ύποπτα ή για εγκαταλελειμμένα αντικείμενα όπως σακίδια ή βαλίτσες. Αντίστοιχη εντολή έχει δοθεί και σε αστυνομικούς που περιπολούν σε σταθμούς του Μετρό.

Επέστρεψαν οι Έλληνες μαθητές

Ασφαλείς στην Ελλάδα επέστρεψαν χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι 50 μαθητές του Γυμνασίου Τήλου και Ραπτοπούλου Αγράφων και οι συνοδοί τους καθηγητές, που ω επισκέφτηκαν το Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες του ως προσκεκλημένοι Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Η επίσκεψή τους συνέπεσε με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Την ώρα εκείνη οι μαθητές παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου και παρέμειναν για λόγους ασφαλείας ως τις 6 το απόγευμα. Στη συνέχεια αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία τους, όπου και διανυκτέρευσαν.

Ακολούθως οι μαθητές από το 1ο Λύκειο Δράμας και από σχολεία του Έβρου αναχώρησαν με πτήση για Θεσσαλονίκη από το αεροδρόμιο του Σαρλερουά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

O Ερντογάν… γνώριζε από πριν για το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών

Αποκάλυψη – σοκ: Η μεγαλύτερη βόμβα δεν εξερράγη

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή