Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ώρες, για να του απαγγελθούν κατηγορίες, ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, οι οποίοι ζούσαν σε σπηλιές και λαγούμια της ορεινής Κορινθίας.
Ύστερα από αστυνομική επιχειρήρηση, κατά τις πρωινές ώρες, στην περιοχή όπου είχε δημιουργηθεί το κοινόβιο στο οποίο διέμενε η οικογένεια, εντοπίστηκε ο πατέρας, ο οποίος προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου. Μάλιστα φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προέβαλε αντίσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία για απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.
Μαζί του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ο οποίος θα οδηγηθεί στο Παίδων για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, είναι άγνωστο μέχρι και αυτή την ώρα, πού βρίσκονται.
Αγωνία για την τύχη των ανήλικων παιδιών επικρατεί τις τελευταίες ώρες καθώς εξαφανίστηκαν μαζί με την σύζυγο του 45χρονου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης στην κοινότητα είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ελέγχου από την ΕΛΑΣ και είχε φροντίσει μέσα στη νύχτα να φυγαδεύσει τα ανήλικα παιδιά μαζί με την μητέρα η οποία είναι γιαγιά του ενός.