ΕΟΔΥ για εορταστικό τραπέζι: Συμβουλές σε ευπαθείς ομάδες για όλες τις κατηγορίες τροφίμων

Συμβουλές σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εν όψει του εορταστικού τραπεζιού δίνει ο ΕΟΔΥ με στόχο την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων.
Οι οδηγίες αφορούν σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, παιδιά ηλικίας μικρότερης των 5 ετών, έγκυες και ανοσοκατεσταλμένα άτομα.
Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ορισμένα άτομα στον οικογενειακό ή το φιλικό μας κύκλο ενδέχεται να εκτίθενται σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης και εμφάνισης συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας εξαιτίας κατανάλωσης μη ασφαλούς τροφίμου.
Αναλυτικά οι συμβουλές του ΕΟΔΥ ανά κατηγορία τροφίμων:
Σχετικά Άρθρα
ΕΟΦ: «Καμπανάκι» κινδύνου για 2 συμπληρώματα διατροφής
26/08/2025 - 21:49
Στοματική υγεία: Ένας καθρέφτης της συνολικής υγείας
23/08/2025 - 20:35
Δείτε επίσης