Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Φόβοι για πολλές απώλειες από ισραηλινό χτύπημα σε αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων που μετέφερε τραυματίες την ώρα που έφευγε από το νοσοκομείο al-Shifa

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) μοιράστηκε βίντεο που δείχνει ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο πιτσιλισμένο με κάτι που φαίνεται να είναι αίμα.

Σύμφωνα με την ίδια το όχημα δέχθηκε επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις στην οδό al-Rashid της Γάζας.

Στόχος της επίθεσης «ήταν μια ομάδα ασθενοφόρων που επέστρεφαν από αποστολή μεταφοράς τραυματιών στα σύνορα της Ράφα» μεταξύ των οποίων και ένα όχημα που συνδέεται με την PRCS, ανέφερε.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περισσότεροι από 5.000 ασθενείς και έχουν βρει καταφύγιο 14.000 άμαχοι.

Παράλληλα όπως μεταδίδεται από διεθνή μέσα στόχος επίθεσης από το Ισραήλ έγινε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών απαιτεί εξηγήσεις από το Ισραήλ “χωρίς καθυστέρηση”.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή