Το ντέρμπι «αιωνίων» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς ο Ισπανός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ, δέχθηκε κροτίδα δίπλα του.
Ο ποδοσφαιριστής διανυκτέρευσε σε ιδιωτική κλικνική και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει υποστεί διάσειση λαβυρίνθου και μερική απώλεια ακοής. Αυτό εξηγεί και τα συμπτώματα αστάθειας, ναυτίας και ιλίγγου.
Ο όρος διάσειση αναφέρεται σε μία τραυματική εγκεφαλική βλάβη που επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα μέρη του εγκεφάλου που επηρεάζονται συχνότερα είναι οι μετωπικοί και οι κροταφικοί λοβοί, καθώς εφάπτονται με τα οστά του κρανίου που είναι άκαμπτα.
Η διάσειση προκαλείται συνήθως από χτύπημα στο κεφάλι είτε από ένα αντικείμενο ή πτώση στο έδαφος, αλλά και το βίαιο κούνημα του σώματος και της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα διάσεισης. Οι αθλητές είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην πρόκληση διάσεισης, καθώς εμπλέκονται συχνά σε αθλήματα ανταγωνιστικά, έχουν παρορμητική συμπεριφορά δίχως αίσθηση κινδύνου και δεν φορούν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό όταν συμμετέχουν σε αθλήματα που υπάρχει σωματική επαφή. Φυσικά, ο Χουάνκαρ δεν ήταν επιρρεπής και κανείς αθλητής δεν πρέπει να σκέφτεται το εάν θα σκάσει κροτίδα γύρω του. Ας δούμε παρακάτω σε τι διαφέρει η διάσειση λαβυρίνθου.
Η διάσειση λαβυρίνθου οφείλεται σε τραυματισμούς και κακώσεις του κεφαλιού και ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει ταυτόχρονα κυμαινόμενη βαρηκοΐα και εμβοές. Μπορεί να προκληθεί από χτύπημα, χωρίς κάταγμα του οστού, με συνέπεια την πρόσκαιρη αναστολή της λειτουργίας του έσω ωτός. Χαρακτηρίζεται από νευροαισθητήρια βαρηκοΐα, εμβοές και ενδεχομένως ίλιγγο.
Μερικές φορές υπάρχουν φαινόμενα εγκεφαλικής διάσεισης και συνήθως με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση επανέρχεται στο φυσιολογικό, με ενδεχόμενo να παραμείνει η βαρηκοΐα.