Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν από το πρωί σήμερα φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση του 19χρονου φοιτητή της Νομικής από το παράθυρο τρίτου ορόφου.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης. Ο δευτεροετής φοιτητής καθόταν σε περβάζι παραθύρου, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση στην αίθουσα όπου γινόταν η διάλεξη που παρακολουθούσε. Κάποια στιγμή, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Πριν από λίγο σημειώθηκε ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Περίπου 15 άτομα πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Δείτε το βίντεο από το thesstoday.gr:
Νωρίτερα, δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου, και ζήτησαν την παραίτησή του.
Δεκάδες άτομα κρατώντας πανό και φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα, προειδοποίησαν ότι «φτάνει πια». Ζήτησαν, επίσης, την παραίτηση και του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Παναγιώτη Γκλαβίνη, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.