Έγινε η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ

Την επιτυχή πραγματοποίηση της πρώτης μεταμόσχευσης μήτρας στις ΗΠΑ, σε μία νεαρή γυναίκα 26 ετών, ανακοίνωσε το Cleveland Clinic, ένα νοσοκομειακό κέντρο του Οχάιο.

Όπως ανακοινώθηκε, η επέμβαση διήρκεσε 9 ώρες και η κατάσταση της 26χρονης, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, κρίθηκε χθες Πέμπτη “σταθερή”.Η μήτρα που μεταμοσχεύθηκε προήλθε από μια δότρια που πέθανε, διευκρίνισε το κέντρο αυτό σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με την επέμβαση, αλλά σημειώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Κλίβελαντ με την ιατρική ομάδα. Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει σε γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς μήτρα ή έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή και η έλλειψη του οργάνου αυτού δεν τους επιτρέπει να τεκνοποιήσουν. Η έλλειψη αυτή αφορά παγκοσμίως το 3 με 5% των γυναικών, σύμφωνα με το νοσοκομειακό κέντρο.

Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας θα πρέπει να περιμένουν για έναν χρόνο προτού προσπαθήσουν να κάνουν παιδί, ώστε να έχει παρέλθει ο χρόνος που χρειάζεται για την ανάρρωσή τους μετά την εγχείρηση και οι γιατροί να έχουν προσαρμόσει τις δόσεις του φαρμάκου που τους χορηγείται για να μην απορριφθεί το μόσχευμα. Η μεταμόσχευση μήτρας είναι μόνον προσωρινή. Το μόσχευμα αφαιρείται μετά τη γέννηση ενός ή δύο παιδιών επιτρέποντας στη γυναίκα να σταματήσει τη θεραπεία που λαμβάνει για να μην απορριφθεί το μόσχευμα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή