Η απάντηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στην καταγγελία δημοσιογράφου για κακοποίηση του 98χρονου πατέρα του

Τη δική της απάντηση δίνει η διοίκηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» για την καταγγελία 98χρονου που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα κακοποίησης και ξυλοδαρμού σε θάλαμο του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση του νοσοκομείου σημειώνεται ότι «ο ασθενής Α. Γ., ετών 98, εισήχθη στις 25-08-2022 και ώρα 22:30 μ.μ., στην Ουρολογική Κλινική, μέσω του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, λόγω αιματουρίας, με ιστορικό Ca προστάτη και λήψη αντιπηκτικής αγωγής λόγω κολπικής μαρμαρυγής. Για την αντιμετώπιση της αιματουρίας τέθηκαν συνεχείς πλύσεις ουροδόχου κύστης, μέσω ενός τρίαυλου καθετήρα Foley 22 fr. Σε ασθενείς με συνεχείς πλύσεις ουροδόχου κύστης πάγια τακτική του Νοσοκομείου είναι η ένδυσή τους με νοσοκομειακή ρόμπα, τόσο για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους αλλά και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ουροκαθετήρα.

Λόγω της υπονατριαιμίας, η οποία επιβεβαιώνεται εργαστηριακά, της μεγάλης ηλικίας αλλά και της αλλαγής περιβάλλοντος ο ασθενής ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος το απόγευμα στις 26-08-2022 και αφού εκτιμήθηκε από ψυχίατρο, τέθηκε σε αγωγή λόγω διάγνωσής του με οργανικό ψυχοσύνδρομο. Για την πρόληψη μιας ενδεχόμενης πτώσης, λόγω των επανειλημμένων προσπαθειών έγερσης από την κλίνη, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχοκινητικά ανήσυχων ασθενών και πάντοτε ύστερα από ιατρική οδηγία:

α) τοποθετήθηκε το συνηθισμένο κιγκλίδωμα προκειμένου να αποφευχθεί πτώση του και

β) λόγω της έντονα επαναλαμβανόμενης προσπάθειας αφαίρεσης των καθετήρων από τον ίδιο περιορίστηκαν με ατραυματικούς ιμάντες τα άνω άκρα του για να αποφευχθεί ο αυτοτραυματισμός του. Οι μώλωπες που αναφέρθηκαν οφείλονται στη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων και στη βίαιη από τον ίδιο τον ασθενή αφαίρεση των περιφερικών φλεβοκαθετήρων και όχι σε βιαιοπραγία, όπως αναφέρθηκε.

Η Ιατρική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Νοσηλευτική Υπηρεσία με σεβασμό στους νοσηλευόμενους ασθενείς έχουν δημιουργήσει πρωτόκολλο αποτελεσματικής διαχείρισης ασθενών με οργανικό ψυχοσύνδρομο, το δε προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλει καθημερινά τις μέγιστες προσπάθειες για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων αποκλιμάκωσης και την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών αυξημένης φροντίδας με γνώμονα πάντοτε τη μη προσβολή της προσωπικότητας του ασθενούς».

Τι κατήγγειλε για τον πατέρα του ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης κατήγγειλε πως ο 98χρονος πατέρας του κακοποιήθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Οπως είπε ο πατέρας του ζήτησε να φορέσει πυτζάμα αφού τον είχαν γυμνό από τη μέση και κάτω αλλά κατέληξε να δέχεται γροθιές. Ο άνδρας έστειλε την καταγγελία στο υπουργείο Υγείας αλλά όπως υποστηρίζει μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποια απάντηση. «Το σύνολο των γιατρών και των νοσηλευτών έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η καταγγελία δεν αφορά αυτούς. Αφορά κάποιους επίορκους. Ο πατέρας μου είναι 98 ετών, δεν ήταν ανήσυχος, είναι ήσυχος. Το μόνο που ζήτησε ήταν να φορέσει την πυτζάμα του γιατί κρύωνε. Δεν έκανε κάτι. Είναι λογικό αίτημα και στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να ικανοποιηθεί. Του αρνήθηκαν και σηκώθηκε να την πάρει. Του έβαλαν κάγκελα και τον έδεσαν. Τράβηξε τα χέρια του και ξεκίνησε μία να τον γρονθοκοπεί και η μία πλευρά του ήταν μελανιασμένη. Δεν ξέρω τι του έδωσαν ακριβώς. Μου είπε “αν δεν ερχόσουν δεν ξέρω αν θα ζούσα”. Δυστυχώς από το νοσοκομείο δεν είχα καμία απάντηση» είπε ο κ. Ασλανίδης στον ΑΝΤ1.

Μετά την καταγγελία «προσπάθησα να μιλήσω με τη διοίκηση και δεν το σήκωνε κανένας. Εστειλα την καταγγελία στο υπουργείο και δεν πήρα καμία απάντηση. Το θέμα είναι ότι μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας με πήραν άνθρωποι που έχασαν άτομα ηλικιωμένα που τα έδεσαν και ο θάνατος επήλθε από το δέσιμο όχι από την πάθηση. Σε λίγες ώρες έχω 10 καταγγελίες για ανθρώπους που πέθαναν δεμένοι. Υπάρχει σοβαρό θέμα!».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή