Κυβέρνηση των ελλειμμάτων, του παυσίπονου και της χρονοκαθυστέρησης

Του Κωνσταντίνου Χήτα από την Κυριακάτικη Kontranews

Ο χειμώνας που έρχεται είναι βαρύς και δυστυχώς η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι είναι εκτός πραγματικότητας, σα να ζει σε παράλληλο σύμπαν. Ίσως γι’ αυτήν δεν τελείωσαν ακόμη οι διακοπές.

Την ώρα που την κοινωνία την ταλανίζουν τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, βλέπουμε ότι στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το έλλειμμα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα μας σε νέο δανεισμό και σε αύξηση του χρέους, με την ψαλίδα, δυστυχώς, να μην μπορεί να κλείσει, από την ώρα που εισάγουμε περισσότερα απ’ όσα παράγουμε. Η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρός της, ο Κυριάκος Βελόπουλος, έχουν καταθέσει εγκαίρως προτάσεις για το πως θα βγει η χώρα από τη στενωπό, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι απευθυνόμαστε εις ώτα μη ακουόντων.

Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2022 αυτό το έλλειμα είναι στα 17,6 δισ. ευρώ, σχεδόν οι μισοί Έλληνες αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, το κύμα της ακρίβειας γονατίζει τα νοικοκυριά, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι φτάνουν το ένα εκατομμύριο.

Αυτή είναι η εικόνα στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα της κυβέρνησης των ελλειμμάτων, άρα της αύξησης του δημοσίου χρέους, της κυβέρνησης της καταστροφής, που το μόνο που κάνει με συνέπεια είναι να στέλνει τον λογαριασμό στους πολίτες.

Αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση και με τη δήθεν επιδότηση των λογαριασμών του ρεύματος. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο από μια σκανδαλώδης χρηματοδότηση των κερδοσκόπων και των καρτέλ, με τα χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων. Τα χρήματα που αντλεί από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και θα έπρεπε να τα επιστρέψει στην κοινωνία, η κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί για να επιδοτήσει τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που θησαυρίζουν, την ώρα που τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση.

Τον Ιούλιο (όταν οι κλακαδόροι της κυβέρνησης πανηγύριζαν κι εμείς λέγαμε ότι η ρήτρα δεν καταργείται, αλλά «καμουφλάρεται»), η τιμή της κιλοβατώρας με ρήτρα, ήταν κάτω από τα 40 λεπτά, τον Αύγουστο χωρίς τη ρήτρα, η τιμή ανέβηκε στα 55 λεπτά και τον Σεπτέμβριο, χωρίς τη ρήτρα, εκτοξεύτηκε στα 80 λεπτά. Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Μιλάμε για αυξήσεις που δεν δικαιολογούνται από καμιά «παγκόσμια κρίση», δεν δικαιολογούνται από κανέναν «πόλεμο στην Ουκρανία».

Τον Αύγουστο έχουμε κατά 40-45% ακριβότερο ρεύμα από την Γερμανία. Αυτό ποιος πόλεμος το δικαιολογεί;

Όπως δεν δικαιολογείται το ύψος των αυξήσεων σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Κινδυνεύουμε να φτάσουμε στο σημείο που η ελληνική οικογένεια δεν θα μπορεί καν να επιλέξει τί θα πληρώσει. Την θέρμανση ή το φαγητό και τις καθημερινές της ανάγκες; Οδεύουμε στο σημείο που η ελληνική οικογένεια δεν θα μπορεί να πληρώσει τίποτα απ’ αυτά και η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει τον κόσμο με επιδόματα, τα οποία, φυσικά, είναι χρήματα των φορολογουμένων και λειτουργούν ως παυσίπονα κι όχι ως λύση στα προβλήματα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε μιλήσει προ πολλού για την επισιτιστική κρίση που έρχεται. Τότε πολλοί χαμογελούσαν ειρωνικά, τώρα το βλέπουν να έρχεται, κάτι συνηθισμένο για την σημερινή κυβέρνηση. Τα βλέπει όλα να έρχονται, με αποτέλεσμα να άγεται και να φέρεται από τις εξελίξεις, που οι ίδιες οι πολιτικές της προκαλούν.

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; Από το θέμα των υποκλοπών, που την εξέθεσε σε μεγάλο βαθμό και τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα;

Από το θέμα του λιγνίτη και τις τραγικές κυβερνητικές επιλογές στην ενέργεια;

Από το θέμα των εξορύξεων, για το οποίο φωνάζει η Ελληνική Λύση εδώ και χρόνια και ο κ. Δένδιας μας έλεγε ότι δεν θα γίνει το Αιγαίο, κόλπος του Μεξικού; Και κατόπιν εορτής αρχίζουν να ψελλίζουν για εξορύξεις;

Από το μεταναστευτικό, που μόλις τώρα, αποφασίστηκε κατόπιν εορτής να επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο, πρόταση που είχε καταθέσει η Ελληνική Λύση το 2019 και μάλιστα με το 1/3 του σημερινού κόστους, για να μην είναι τα σύνορά μας «ξέφραγο αμπέλι»;

Γι’ αυτό λέμε ότι πρόκειται μια κυβέρνηση με χρονοκαθυστέρηση. Και δυστυχώς τον λογαριασμό τον πληρώνει πάντα ο ελληνικός λαός.

* Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στη Β’ Θεσσαλονίκης

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή