Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2025

Αυτά είναι τα νησιά όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού

Τον κώδωνα του κινδύνου για ορισμένα νησιά όσον αφορά στη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, έκρουσε το πρωί της Τετάρτης (27/7) ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε ότι «οι νησιωτικές περιοχές, όπως Κυκλάδες και Σποράδες, έχουν πολύ υψηλό ιικό φορτίο και μεγάλη διασπορά».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι φαίνεται μια σταθεροποίηση στο επιδημιολογικό φορτίο των λυμάτωνμε βάση τις αναλύσεις τόσο στην Αττική όσο και στην επικράτεια.

«Στην Αττική είχαμε οριακή αύξηση της τάξης του 20%», είπε και πρόσθεσε ότι παρόμοιες αυξήσεις είδαμε στα Ιωάννινακαι τη Θεσσαλονίκη.

«Η μόνη μείωση που καταγράφηκε ήταν στην Πάτρα», είπε.

Αργή η αποκλιμάκωση τον Αύγουστο

Ωστόσο, όπως είπε, το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλές τιμές και μάλιστα βρίσκεται σε επίπεδα Μαρτίου.

Τέλος, ο Νίκος Θωμαΐδης επισήμανε ότι η αποκλιμάκωση που θα ακολουθήσει την Αύγουστο θα είναι βραδεία και πω ς «έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή