Ρωσική διείσδυση στο ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Υπηρεσίες ξένων χωρών που παρακολουθούν κινήσεις Ρώσων πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, κυρίως λόγω του σημαντικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές για ενδείξεις πιθανού χρηματισμού Ελλήνων στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στελέχη ρωσικών εταιρειών και της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα έχουν καταφέρει να «πείσουν» στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να περάσει ΚΥΑ για τα λιπάσματα, όπου λιπάσματα ρωσικά που έχουν έρθει στην Ελλάδα, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων χωρών όπως Σερβία και Τουρκία, με πλαστά πιστοποιητικά προέλευσης να βαφτιστούν λιπάσματα ελληνικών προδιαγραφών χωρίς αναλύσεις που θα αποδεικνύουν την παραγωγή τους στη Ρωσία.

Έτσι ο Έλληνας γεωργός θα διαβάζει λίπασμα ελληνικών προδιαγραφών και θα νομίζει ότι αγοράζει ένα ασφαλές ευρωπαϊκό λίπασμα, ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο. Υπάλληλοι ρωσικών εταιρειών έχουν προσεγγίσει Έλληνες συσκευαστές λιπασμάτων υπόσχοντάς τους ρωσικά λιπάσματα εκτός προδιαγραφών σε μισή τιμή για να τους δελεάσουν να τους στηρίξουν.

Αυτοί που εκπροσωπούν πια απροκάλυπτα τα ρωσικά συμφέροντα προσπαθούν μάλλον επιτυχώς να πείσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του καριέρας, μπαίνοντας στο ραντάρ των ξένων υπηρεσιών ως ρωσόφιλος, γιατί δεν ενδιαφέρεται να κόψει τα ρώσικα πλοκάμια στο Υπουργείο του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή