Κριθαρίδης: Κρεσέντο αυταρχισμού για να στηθεί το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα της κάλπης

Tου ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΙΘΑΡΙΔΗ για την Κυριακάτικη Kontranews

Με την βιβλιοθήκη ή με την βαριοπούλα είναι το ερώτημα που θέτει τελευταία μετ’ επιτάσεως η Κυβέρνηση με την βοήθεια των φίλα προσκείμενων της μέσων.
Αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης με τί είναι; Γιατί είναι ο ίδιος άνθρωπος που ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης του 2013 είχε βγάλει σε διαθεσιμότητα μόνο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 23 βιβλιοθηκονόμους ενώ και η σημερινή Κυβέρνηση του -όπως και διαχρονικά όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις ανεξαιρέτως- υποβαθμίζει, υποχρηματοδοτεί και κλείνει, όχι μόνο πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, αλλά
και τα ίδια τα δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και ιδρύματα. Άρα η Μητσοτάκης Α.Ε. σίγουρα δεν είναι με τις βιβλιοθήκες. Μάλλον με τα τσεκούρια είναι αν λάβουμε ειδικά υπόψη μας τις εποχές που ο κ. Βορίδης -σημερινός πρωτοκλασάτος Υπουργός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη- περιδιάβαινε με αυτά. Γιατί λοιπόν η Κυβέρνηση να
θέσει τώρα ένα τέτοιο δίλημμα;

Γιατί να στοχοποιήσει και πάλι τη νεολαία; Γιατί να επιστρατεύει τέτοιες ακραίες μορφές κατασταλτικών, δολοφονικών, απρόκλητων επιθέσεων μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο κατά άπλων φοιτητών και φοιτητριών; Γιατί να επαναφέρει τακτικές που υποτίθεται πως άλλαξε μετά την αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τα όσα τραγικά είχαμε ζήσει σε εκείνο το «πρώτο μέρος» της διακυβέρνησης Μητσοτάκη με αποκορύφωμα τη Νέα Σμύρνη;

Είναι προφανές πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση λόγω της εντεινόμενης ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, ενώ αντιμετωπίζουν την οργή της κοινωνίας όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, ό,τι κι να λένε οι «πετσωμένες» δημοσκοπήσεις τους. Μέσα σε αυτή την συγκυρία και με το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να πλανάται πάνω από το κυβερνητικό επιτελείο, η αλλαγή της ατζέντας και η επιβολή ενός εκβιαστικού ψευτοδιλήμματος που η Κυβέρνηση θεωρεί ότι την ευνοεί, συνιστά τον βασικό λόγο γι’ αυτό το «ξαναζέσταμα» της πανεπιστημιακής αστυνομίας που είχε μπει -κι ευτυχώς- στον πάγο και γι’ αυτό τον νέο κύκλο της βίας που τα ΜΑΤ της Κυβέρνησης εκκινούν.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος λόγος, καθώς τόσο οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης, όσο η διαρκής υποβάθμιση μιας δημόσιας εκπαίδευσης που ουδόλως ενδιαφέρει την εγχώρια ολιγαρχία και άρα τα πραγματικά «αφεντικά» της Μητσοτάκης Α.Ε., συνιστούν επίσης βασικούς λόγους.
Άλλωστε τα παιδιά της άρχουσας τάξης της χώρας, δεν θα φοιτήσουν ποτέ στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία προορίζονται απλώς να δημιουργούν τους εργαζόμενους
που θα δουλεύουν με μνημονιακές εργασιακές συνθήκες, στις επιχειρήσεις αυτής της κρατικοδίαιτης, παρασιτικής ολιγαρχίας. Έχουν λοιπόν, κάθε λόγο να αδιαφορούν, να απαξιώνουν, να επιτίθενται και να υποβαθμίζουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, στοχοποιώντας παράλληλα, όποιον τολμήσει να το προασπίσει, όπως ακριβώς κάνει η νεολαία αυτής της χώρας. Μια νέα γενιά που όποια κι αν είναι τα σχέδια της Μητσοτάκης Α.Ε. και των λοιπών μνημονιακών Κυβερνήσεων για το μέλλον, τη ζωή και τα δικαιώματα της, αρνείται να συμβιβαστεί με το «όραμα» ενός/μίας δουλοπάροικου που θα εξαθλιώνεται στην χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς, τη στιγμή που κάποιοι θα τους κουνάνε και το δάχτυλο για τις διάφορες εκφάνσεις της ατομικής τους δήθεν ευθύνης.

Σε αυτήν την διαπάλη, όπως η Κυβέρνηση έχει πάρει την θέση της απέναντι στα συμφέροντα του νέου κόσμου και συνολικά της κοινωνίας, πρέπει όλες και όλοι να πάρουν θέση, στηρίζοντας τον αγώνα των φοιτητών και των φοιτητριών μέσα στο πανεπιστήμιο, γιατί είναι ένας αγώνας που αφορά και όλους και όλες εμάς, έξω από αυτό.

* Eκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή